NOAPTEA MUZEELOR 2012 SIBIU. Personaje în costume de epocă, între care baronul Brukenthal și soția sa

NOAPTEA MUZEELOR 2012 SIBIU. Personaje în costume de epocă, între care baronul Brukenthal și soția sa
Publicat: 18/05/2012, 18:34
Actualizat: 18/05/2012, 18:56

Cele patru personaje în costume de epocă – baronul Samuel von Brukenthal, soția sa Sofia, o servantă și un lacheu – care vor întâmpina vizitatorii la Noaptea Muzeelor 2012 de la Muzeul Național Brukenthal au fost prezentate vineri, fiind primite de primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Cele patru personaje – baronul Samuel von Brukenthal, soția sa Sofia, o servantă și un lacheu – sunt întruchipate de angajați ai Muzeului Național Brukenthal, care au fost primiți, vineri, de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la sediul municipalității, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei patru vor întâmpina vizitatorii, cu ocazia Nopții Muzeelor, sâmbătă spre duminică, la Muzeul Național Brukenthal.

Potrivit reprezentanților muzeului, îmbrăcămintea baronului și a baronesei, realizate după portretele celor doi din Palatul Brukenthal, alături de rochia unei servante și costumul unui lacheu, au costat 6.000 de lei și au fost realizate în atelierele unui sibian.

„Cred că mulți vizitatori vor aprecia acest proiect în mod deosebit. Cred că este unul din programele pe care ni le-am dorit, ni le-am imaginat atunci când am inventat Sibiu Baroc.Update împreună cu colegii mei care se ocupă de acest program. Nu e un secret pentru nimeni că Sibiul a avut perioade bune și foarte bune, iar perioada în care baronul Brukenthal a guvernat Ardealul a fost foarte bună”, a declarat Klaus Iohannis.

Baronul poartă „un habit a la francaise”, alcătuit din jachetă, vestă, pantaloni până la genunchi, cămașă cu jabou, cravată, manșete din dantelă și are drept accesoriu decorația Ordinul Sfântului Ștefan. Sofia von Brukenthal poartă o rochie a la francaise, peste un jupon. Corsetul este acoperit de un panou decorativ. Rochia prezintă la spate pliuri Watteau, mâneci până la cot terminate cu manșete „pagodă” și engageantes din dantelă.

Cele două costume sunt realizate după portretele baronului și soției sale, care se găsesc în Salonul de Muzică din Palatul Brukenthal.

Costumul servantei este alcătuit din jachetă caraco ce prezintă mâneci înaripate, jupon, șorț și bonetă, fiind folosit drept model un tablou intitulat „Micuța ciocolatieră” al unui pictor elevețian.

Costumul lacheului este alcătuit din jachetă, vestă, pantaloni până la genunchi, cămașă albă, cu galoane și nasturi aurii.

Vizitatorii se vor putea fotografia cu cele patru personaje, sâmbătă, accesul fiind gratuit la Palatul Brukenthal, între orele 16.00-24.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase