Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea…”

Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea...”
Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea...” / Foto: ZiarPiatraNeamț
Publicat: 16/11/2020, 06:48

Fiica uneia dintre pacientele decedate în incendiul de la SJU Piatra Neamț a povestit că mama ei era bine când a plecat de la spital și a mers acasă. Zece pacienți au pierit în focul de la secția ATI COVID a spitalului morții!

Mai mult, femeia spune că, dacă mama ei n-o trimitea după bagaje, „murea și ea acolo lângă ea”. Cumnata unui alt bărbat care a decedat a spus că acesta are o fiică în Italia, care va da în judecată spitalul!

Fiica uneia dintre pacientele moarte în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a spus că mama ei era bine când a plecat de la spital și s-a dus acasă la fratele ei ca să ducă niște lucruri, scrie Adevărul.ro.

„Era bine. Aştepta să fie scoasă din reanimare şi nu a avut nicio şansă. Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu că am lăsat-o pe mama bine, eram la fratele meu să duc nişte bagaje şi am auzit că e fum la spital. M-am întors să văd dacă mama are oxigen, dacă nu s-a întrerupt oxigenul şi am găsit-o moartă. Nu am ce să-i reproşez acestui spital, pentru că toţi medicii, toţi asistenţii s-au îngrijit foarte frumos de mama mea. Toţi medicii, asistenţi, infirmierii şi-au dat silinţa. Muncesc într-un ritm inuman“, a explicat fata uneia dintre pacientele decedate în incendiu, chemată duminică la morga spitalului.

Aceasta nu știe de ce pacienții au fost mutați de pe etajul 3 pe etajul 2.

O altă femeie povestește că tatăl ei avea cancer și era internat, inițial, la oncologie, dar apoi a avut test COVID pozitiv și a ajuns la reanimare. Ea a spus că a primit un telefon sâmbătă seara, la ora 23.00, în care era anunțată că tatăl ei a murit.

„El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. Ulterior i-au făcut analize, l-au depistat cu COVID şi l-am adus la reanimare“, a explicat fata pacientului mort.

„La 23.30, 00.00, ne-a anunţat spitalul. Noi deja ştiam de la televizor. Este trist, este dureros“, a afirmat o altă femeie, cumnata unui bărbat răpus de incendiu. „El are o fiică din Italia şi a zis deja de astăzi că face proces pentru spitalul de aici. Este revoltător că se întâmplă asta. Pe lângă faptul că era în condiţiile în care era, dânsul şi ceilalţi, să se întâmple şi incendiul ăsta, e incalificabil”, a explicat femeia.

Ana Sandu, fata unui alt pacient, a spus, la A3, că tatăl ei a scăpat viu deoarece nu a mai găsit loc la ATI.

„Eram dezamăgiţi de această situaţie. Printr-o cunoştinţă, printr-o rudă am fi putut să facem chestia asta, să intrăm. Dar astăzi, văzând ce s-a întâmplat aseară, am suflat uşurată. Chiar am vorbit cu mama că uite dacă îl băgam acolo, astăzi nu mai era şi era cunoştinţa noastră. Sperăm încă să îl vedem pe tatăl nostru, fiindcă este încă în spital şi nu s-a pus pe picioare 100%. nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă cu acele familii, cu acei copii care poate nu şi-au văzut părinţii de demult. Cum sunt şi eu în această situaţie“, a declarat Ana Sandu, duminică într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vânzările de lux ale grupului LVMH au depăşit exporturile agricole ale Franței