Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea…”

Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea...”
Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea...” / Foto: ZiarPiatraNeamț
Publicat: 16/11/2020, 06:48

Fiica uneia dintre pacientele decedate în incendiul de la SJU Piatra Neamț a povestit că mama ei era bine când a plecat de la spital și a mers acasă. Zece pacienți au pierit în focul de la secția ATI COVID a spitalului morții!

Mai mult, femeia spune că, dacă mama ei n-o trimitea după bagaje, „murea și ea acolo lângă ea”. Cumnata unui alt bărbat care a decedat a spus că acesta are o fiică în Italia, care va da în judecată spitalul!

Fiica uneia dintre pacientele moarte în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a spus că mama ei era bine când a plecat de la spital și s-a dus acasă la fratele ei ca să ducă niște lucruri, scrie Adevărul.ro.

„Era bine. Aştepta să fie scoasă din reanimare şi nu a avut nicio şansă. Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu că am lăsat-o pe mama bine, eram la fratele meu să duc nişte bagaje şi am auzit că e fum la spital. M-am întors să văd dacă mama are oxigen, dacă nu s-a întrerupt oxigenul şi am găsit-o moartă. Nu am ce să-i reproşez acestui spital, pentru că toţi medicii, toţi asistenţii s-au îngrijit foarte frumos de mama mea. Toţi medicii, asistenţi, infirmierii şi-au dat silinţa. Muncesc într-un ritm inuman“, a explicat fata uneia dintre pacientele decedate în incendiu, chemată duminică la morga spitalului.

Aceasta nu știe de ce pacienții au fost mutați de pe etajul 3 pe etajul 2.

O altă femeie povestește că tatăl ei avea cancer și era internat, inițial, la oncologie, dar apoi a avut test COVID pozitiv și a ajuns la reanimare. Ea a spus că a primit un telefon sâmbătă seara, la ora 23.00, în care era anunțată că tatăl ei a murit.

„El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. Ulterior i-au făcut analize, l-au depistat cu COVID şi l-am adus la reanimare“, a explicat fata pacientului mort.

„La 23.30, 00.00, ne-a anunţat spitalul. Noi deja ştiam de la televizor. Este trist, este dureros“, a afirmat o altă femeie, cumnata unui bărbat răpus de incendiu. „El are o fiică din Italia şi a zis deja de astăzi că face proces pentru spitalul de aici. Este revoltător că se întâmplă asta. Pe lângă faptul că era în condiţiile în care era, dânsul şi ceilalţi, să se întâmple şi incendiul ăsta, e incalificabil”, a explicat femeia.

Ana Sandu, fata unui alt pacient, a spus, la A3, că tatăl ei a scăpat viu deoarece nu a mai găsit loc la ATI.

„Eram dezamăgiţi de această situaţie. Printr-o cunoştinţă, printr-o rudă am fi putut să facem chestia asta, să intrăm. Dar astăzi, văzând ce s-a întâmplat aseară, am suflat uşurată. Chiar am vorbit cu mama că uite dacă îl băgam acolo, astăzi nu mai era şi era cunoştinţa noastră. Sperăm încă să îl vedem pe tatăl nostru, fiindcă este încă în spital şi nu s-a pus pe picioare 100%. nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă cu acele familii, cu acei copii care poate nu şi-au văzut părinţii de demult. Cum sunt şi eu în această situaţie“, a declarat Ana Sandu, duminică într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase