Noi plaje pe faleza Dunării vor fi amenajate într-o localitate din România

Noi plaje pe faleza Dunării vor fi amenajate într-o localitate din România
Publicat: 04/07/2017, 16:37

Potrivit unui anunț al Primăriei Corabia, licitația publică va fi organizată la sediul instituției, în 17 august, suma în schimbul căreia poate fi achiziționat caietul de sarcini fiind de 50 de lei.

„Unitatea Administrativ-Teritorială orașul Corabia organizează în data de 17 august 2017, ora 10.00, la sediul instituției, licitație publică deschisă în vederea concesionării unui imobil proprietatea orașului Corabia, compus din teren în suprafață de 5.577 mp, situat în Corabia, sola 104, P2/1, lot nr. 1, cu destinația de amenajare plajă. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul concedentului contra sumei de 50 RON”, se arată în anunțul Primăriei Corabia.

Doi antreprenori din orașul Corabia au concesionat deja, la începutul sezonului estival, de la primărie, o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurență nisipurilor de pe litoral.

Odată cu aceste investiții, pe malul Dunării, la Corabia, turiștii pot găsi nisip, umbreluțe, șezlonguri și răcoritoare la discreție.

„Doi investitori au luat plaja prin concesiune și o amenajează, în zona Falezei Dunării. Au adus nisip, au pus umbreluțe și șezlonguri”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Antreprenorii achită o sumă anuală către administrația locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.

Portul Turistic Corabia, obiectiv realizat cu fonduri europene și finalizat anul trecut, este o altă atracție a orașului de la Dunăre, în sezonul estival.

Reprezentanții Primăriei Corabia au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, până în prezent, au fost depuse 20 de cereri pentru andocarea ambarcațiunilor în Portul Turistic Corabia.

Potrivit acestora, taxele percepute sunt în funcție de categoria ambarcațiunii și perioada pentru care aceasta va sta în port. Astfel, pentru un skyjet, tariful pentru o zi este de 6 lei, pentru o lună – 100 lei, trei luni – 300 lei, șase luni în sezon – 400 lei, șase luni în extrasezon – 200 lei, un an – 600 lei. Aceleași tarife vor fi percepute și pentru ambarcațiuni sub șase metri.

Pentru ambarcațiunile între șase și 11 metri, tarifele stabilite pentru o zi sunt de 10 lei, pentru o lună – 120 lei, pentru trei luni – 360 lei, pentru șase luni în sezon – 485 lei, șase luni în extrasezon – 300 lei, un an – 780 lei.

Posesorii ambarcațiunilor peste 11 metri vor achita pentru o zi – 20 lei, o lună – 300 lei, trei luni – 900 lei, șase luni în sezon – 1.200 lei, șase luni în extrasezon – 800 lei, un an – 1.950 lei.

Potrivit sursei citate, autoritățile din Corabia au hotărât să ceară anumite tarife pentru activitatea din Portul Turistic după ce, anul trecut, mai multe ambarcațiuni au fost andocate aici.

Proiectul „Port Turistic și de agrement în zona Cap Amonte Port Corabia” a avut o valoare totală de 15.397.286, 21 lei, din care finanțarea nerambursabilă a fost de 7.268.930, 04 lei, restul banilor fiind suportați de Consiliul Județean Olt.

„Ne dorim foarte mult dezvoltarea turismului în orașul nostru și cred că Portul Turistic este unul din principalele obiective turistice care se pot vizita. Odată cu reabilitarea Cetății Sucidava, care este un proiect finalizat, și reabilitarea Casei de Cultură, la care încă se lucrează, să avem trei obiective demne de vizitat în orașul Corabia”, a afirmat Dan Oltean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun