Noua Dreaptă a cerut „interzicerea relațiilor homosexuale”, la Marșul pentru Normalitate

Noua Dreaptă a cerut interzicerea relațiilor homosexuale, la Marșul pentru Normalitate
Publicat: 07/06/2014, 22:39
Actualizat: 29/09/2018, 01:51

Aproximativ 50 de persoane au participat la această manifestație organizată de Noua Dreaptă.

Sâmbătă, după ora 11.00, participanții s-au adunat în Piața Victoriei, cu steaguri ale organizației și bannere cu mesaje ca „Împotriva homosexualității. Pentru normalitate”, „București nu este Sodoma”, „Nu căsătoriilor și adopțiilor homesexuale”, „Raportul Lunacek, rușinea Europei” sau „Azi homosexualii, mâine poligamii. Stop! Căsătoria = un bărbat + o femeie”.

Într-un mesaj de pe mai multe pancarte – „Homovision, rușinea Europei”, s-a făcut referire și la faptul că Eurovisionul a fost câștigat în acest an de cântărețul travestit Conchita Wurst, din Austria, al cărui chip a fost reprodus în mijlocul unui semn de „Interzis”.

După ora 12.00, participanții au pornit în marș pe Calea Victoriei, unde traficul a fost restricționat pentru manifestație, mergând apoi pe prima bandă, pe Splaiul Independenței până la Dealul Patriarhiei, unde, unii dintre ei au ținut mici discursuri promovând „starea de normalitate” și cerând „interzicerea relațiilor homosexuale”.

Liderul organizației Tudor Ionescu le-a declarat jurnaliștilor, înaintea începerii marșului aflat la cea de-a 10-a ediție, că acesta are menirea de a opri manifestații precum Gay Fest sau Bucharest Pride, care, în opinia sa, jignesc bucureștenii și nu le fac cinste.

Ionescu a mai arătat că marșul din acest an este îndreptat și împotriva Raportului Lunacek, prin care, consideră el, „se face în continuare lobby” pentru minoritatea homosexualilor, „avantajată în detrimentul altora”.

Raportul referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen, inițiat de europarlamantarul austriac Ulrike Lunacek, a fost adoptat de Parlamentul European pe 4 februarie 2014. Prin aceasta, Parlementul European invită Comisia Europeană, statele membre și agențiile relevante să colaboreze pentru elaborarea unei politici globale multianuale vizând protecția drepturilor fundamentale ale persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender). Raportul vizează asigurarea nediscriminării persoanelor LGBT în ocuparea forței de muncă, educație, sănătate, accesul la bunuri și servicii, garantarea unor drepturi pentru aceste persoane și recunoașterea infracțiunilor generate de discriminare și de incitare la ură inclusiv pe motive de orientare sexuală și identitate de gen.

„Comisia ar trebui, ca o prioritate, să facă propuneri pentru recunoașterea reciprocă a efectelor tuturor documentelor de stare civilă de pe teritoriul UE, inclusiv parteneriatele înregistrate, căsătoriile și recunoașterea juridică a genului, pentru a reduce barierele juridice și administrative discriminatorii pentru cetățenii și familiile lor care își exercită dreptul la liberă circulație. Comisia și statele membre ar trebui să analizeze dacă restricțiile în vigoare pentru schimbarea documentelor de stare civilă și a actelor de identitate pentru persoanele transgender afectează negativ capacitatea lor de a beneficia de dreptul la liberă circulație”, se spune în raport.

Marșul pentru Normalitate este organizat anual de Noua Dreaptă în aceeași zi cu Marșul Diversității, manifestație care promovează drepturile persoanelor LGBT.

Marșul Diversității, aflat tot la cea de-a 10-a ediție, care va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00 în Capitală, este parte a festivalului Gay Fest, organizat din 2004, care anul acesta și-a luat numele de Bucharest Pride.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!