• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Nouă polițiști de la Rutieră au fost trimiși în judecată, după ce au luat 210.000 lei din amenzi

Nouă polițiști de la Rutieră au fost trimiși în judecată, după ce au luat 210.000 lei din amenzi
Nouă polițiști de la Rutieră din Mureș au fost trimiși în judecată după ce și-au însușit peste 210.000 de lei din amenzile date.

Nouă agenți de la Serviciul Poliției Rutiere din Mureș au fost trimiși în judecată de Parchetul Tribunalului Mureș, fiind acuzați că, între anii 2009 – 2013, au luat peste 210.000 de lei din amenzile pe care le-au dat.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, cei nouă agenți de la Serviciul Poliției Rutiere din Mureș ar fi luat, în perioada 2009-2013, în mod repetat, sume de bani de la persoane pe care le-au amendat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș au dispus trimiterea în judecată a celor nouă agenți de poliție rutieră, pentru delapidare.

„Valoarea totală a prejudiciilor cauzate prin săvârșirea infracțiunilor de delapidare este de 210.733,21 lei. Prejudiciile cauzate au fost recuperate integral de la opt dintre cei nouă inculpați, rămânând de recuperat de la unul dintre aceștia suma de 12.455,85 lei”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Andreea Pop, a declarat că cei nouă polițiști urmează fie puși la dispoziție, adică nu vor mai activa în stradă, ci vor îndeplini sarcinile trasate de șeful Inspectoratului.

Inchide