Noul ambasador al României la Washington: Am fost primit la Departamentul de Stat în mai puțin de 24 de ore. Este „o rară excepție”

Noul ambasador al României la Washington: Am fost primit la Departamentul de Stat în mai puțin de 24 de ore. Este „o rară excepție”
Andrei Muraru / Sursă FOTO: Administrația Prezidențială
Publicat: 30/07/2021, 15:46

Noul ambasador al României la Washington, Andrei Muraru, a afirmat că a fost primit la Departamentul de Stat al SUA la mai puțin de 24 de ore de la sosire, ceea ce demonstrează importanța pe care SUA o acordă relației cu România.

„Mandatul meu la Washington a început sub cele mai bune auspicii. La mai puțin de 24 de ore de la sosirea mea la Washington, am fost primit la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Această solicitudine, o rară excepție pe care departamentul o face, reprezintă expresia clară a importanței deosebite pe care ?? partea americană o acordă relației cu România”, a scris Muraru pe Facebook.

Întrevederi la nivel înalt

Demnitarul s-a întâlnit cu Philip T. Reeker, Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, și Matthew Boyse, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa Centrală.

„Am discutat despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, înscrise în direcțiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic – pilon prioritar al politicii externe românești. Am reiterat totodată angajamentul nostru ferm de a consolida relația cu cel mai important partener strategic pe care îl avem, în plan militar, politic, economic, cultural, educațional, în spiritul valorilor comune și al idealului democratic care stă la baza legăturii noastre indisolubile. După expunerea direcțiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunități foarte bune de explorare aprofundată a obiectivelor noastre strategice, având în vedere și faptul că anul acesta și în 2022 marcăm două aniversări bilaterale importante”, a mai scris acesta.

„Sunt încrezător că vom continua să contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant și constructiv”, a mai adăugat Muraru.