Noul prefect de Gorj, fost „agent de dezvoltare” la un cazinou, instalat în funcție

Noul prefect de Gorj,  fost agent de dezvoltare la un cazinou, instalat în funcție
Publicat: 30/01/2014, 12:47
Actualizat: 04/02/2019, 02:06

Noul prefect de Gorj, Alin Văcaru, în vârstă de 35 de ani, fost „agent de dezvoltare” la un cazinou din Târgu Jiu, a fost instalat în funcție, joi, după ce fostul prefect Claudiu Teodorescu a fost eliberat din funcție săptămâna trecută, fiind numit secretar general adjunct la Ministerul Justiției.

Guvernul a fost reprezentat la ceremonia organizată în sediul Prefecturii Gorj de subsecretarul de stat în MAI Doru Dumitrescu, care a dat citire hotărârilor de guvern prin care fostul prefect Ion Claudiu Teodorescu a fost eliberat din funcția de prefect, în locul său fiind numit Alin Vasile Văcaru.

Noul prefect, în vârstă de 35 de ani, a depus jurământul, apoi le-a spus celor prezenți că dorește să facă o carieră în administrația publică.

„Începutul acestei cariere reprezintă pentru mine un început de care vreau să fiu mândru și care atunci când se va termina, vreau, indiferent de cât va dura el, să plec așa cum am plecat din toate funcțiile, vertical și onest. Știu că nu va fi ușor. Aș vrea să le mulțumesc tuturor prietenilor și colegilor care în aceste zile au fost alături de mine și care nu au fost tocmai relaxante pentru mine. Le mulțumesc din suflet și le spun că nu-i voi dezamăgi prin exercitarea funcției de prefect al județului Gorj”, a declarat prefectul Văcaru.

Noul prefect de Gorj a mai spus că va dovedi în perioada următoare că toți cei care nu au încredere în el în acest moment își vor schimba părerea.

„Cei care m-au contestat în această perioadă, invocând tinerețea și lipsa de experiență în administrație, sper să își schimbe această părere prin ceea ce o să fac și ce o să aduc bun în cadrul Instituției Prefectului, al mandatului pe care îl încep astăzi”, a mai spus Văcaru.

Ulterior, prefectul a comentat la întrebările adresate de jurnaliști privind experiența pe care a acumulat-o cât timp a lucrat la un cazinou din Târgu Jiu: „În primul rând vă aduc aminte că am fost agent de dezvoltare, acolo am coordonat 15 oameni, nu am fost șef de sală. Și dacă aș fi fost și șef de sală nu mi-ar fi fost rușine, pentru că am muncit, nu am furat”.

Subsecretarul de stat în MAI Doru Dumitrescu a declarat, la rândul său, că se bucură că reprezentatul Guvernului în teritoriu este un om tânăr, chiar dacă acesta nu are experiență.

„Chiar dacă nu are experiență, îl recomandă activitățile anterioare depuse pentru această funcție și pe noi ne bucură cu cât sunt mai mulți tineri promovați. E un moment de satisfacție și de bucurie pentru noi. Îi cunosc CV-ul, l-am văzut, și alții au ocupat și alte funcții. Contează ce faci în prezent și ceea ce vei face în perspectivă”, a spus Dumitrescu.

De asemenea, liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că Alin Vasile Văcaru a fost doar una dintre opțiunile organizației pentru ocuparea funcției de prefect. Acesta a spus că restul membrilor PSD care figurau pe lista cu propuneri ale filialei nu au acceptat să devină prefect al județului, ocupând alte posturi în administrația locală sau județeană.

„Orice activitate în viață te ajută, nu neapărat că a fost șef de sală la jocuri îl poate ajuta. Dacă merge mai departe și dacă ne gândim ce înseamnă activitatea unui prefect, s-ar putea să îl ajute foarte mult”, a spus Cârciumaru.

Alin Văcaru a fost membru PSD Gorj. În ultimele zile, el a demisionat atât din funcția de membru al PSD Gorj, cât și din cele de consilier județean, de membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, de președinte al Consiliului de Administrație la un spital din subordinea Consiliului Județean Gorj, precum și din cea de director adjunct al societății Minprest Serv SA, o societate din subordinea Complexului Energetic Oltenia.

În trecut, Alin Vasile Văcaru a lucrat ca tehnician la o fabrică din oraș, iar în perioada 2007 – 2008 a fost „agent de dezvoltare” la un cazinou din oraș, în anul 2008 el demisionând temporar din PSD pentru a putea candida ca independent la Consiliul Local Târgu Jiu, filiala nesusținându-l pe lista cu primii zece candidați. Văcaru a obținut atunci puțin peste 400 de voturi, iar ulterior a revenit în PSD, fiind ajutat de organizație să ocupe diferite funcții la instituții sau societăți de stat, lucrând pentru o perioadă inclusiv ca profesor la un liceu din oraș.

Postul de prefect al județului Gorj a devenit vacant după ce fostul prefect Ion Claudiu Teodorescu a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Justiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...