Noutăți în cazul bărbatului acuzat că și-ar fi ucis soția și pe cele două surori ale acesteia, cu care a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj

Noutăți în cazul bărbatului acuzat că și-ar fi ucis soția și pe cele două surori ale acesteia, cu care a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj
Publicat: 15/04/2014, 16:10
Actualizat: 31/07/2014, 14:04

La cinci ani după producerea acestui incident descoperit de anchetatori, respectiv în 2005, Nicoleta Lavric a fost dată dispărută.

Conform PICCJ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost constituit, în 20 mai 2005, un dosar având ca obiect dispariția a trei surori. În 5 septembrie 2006, anchetatorii au stabilit să nu înceapă urmărirea penală în acest dosar.

În noiembrie 2013, însă, procurorul general al României a decis preluarea dosarului, fiind, totodată, infirmată soluția de netrimitere în judecată dispusă în cauză. Ulterior, în februarie 2014, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv tentativă la omor.

În acest dosar, Vasile Lavric (57 de ani, din Rădăuți) a fost reținut de procurorii Parchetului instanței supreme, după ce, în perioada 1995-2005, și-ar fi ucis soția și pe cele două surori ale acesteia, după care ar fi ascuns cadavrele, cele trei femei figurând ca dispărute, potrivit unor surse judiciare.

Bărbatul a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu trei surori din Rădăuți. Prima dintre ele, Iuliana, i-a fost iubită și a dispărut în 1995, când avea 16 ani. A doua, Nicoleta Iordache, i-a devenit soție în 1993 și a dispărut în 2005, la 31 de ani, iar câteva luni mai târziu a dispărut și cea de-a treia femeie, Ramona, în vârstă de 19 ani, cu care bărbatul are și un copil.

Părinții fetelor l-au acuzat încă de atunci de crimă, dar în lipsa probelor toate dosarele au fost închise. Recent, Parchetul instanței supreme a dispus reînceperea anchetei.

Anchetatorii au percheziționat luni locuința lui Vasile Lavric, din Rădăuți, județul Suceava, în baza unor informații că din 1995 și până în 2005 și-ar fi omorât soția și pe cele două surori ale acesteia.

Conform anchetatorilor, prima crimă ar fi avut loc în 1995, când Vasile Lavric ar fi ucis-o pe Iuliana, una dintre cumnate, în urma unui conflict. În lipsa unor indicii că a avut loc o crimă, femeia a fost dată dispărută de către rude.

În 2005, Lavric și-ar fi omorât soția, Nicoleta, și pe cea de a doua soră a acesteia, Ramona, cu care ar fi trăit în concubinaj, cele două fiind date la rândul lor dispărute.

Luni, procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție și polițiștii Serviciului Omoruri au percheziționat locuința lui Vasile Lavric din Rădăuți, unde au găsit, într-un garaj, fragmente osoase. Acestea au fost trimise la Institutul Național de Medicină Legală pentru expertiză, iar anchetatorii au luat probe ADN de la rudele femeilor dispărute.

Vasile Lavric a fost ridicat de anchetatori și dus, luni seară, la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde, după ce a fost audiat, a fost reținut pentru tentativă de omor.

În timpul audierilor, lui Vasile Lavric i s-a făcut rău și a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Universitar de Urgență București, potrivit unor surse judiciare.

Avocatul acestuia a spus că procurorii au început urmărirea penală în cazul lui Vasile Lavric, deocamdată pentru tentativă de omor, fiind vorba de trei dispariții.

Bărbatul, care acum are 57 și șase copii, din mai multe relații, a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu toate cele trei femei date dispărute.

Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 1976, când avea 18 ani, pentru viol.

În urmă cu câțiva ani, Lavric a povestit, în presa locală, că s-a însurat, prima oară, înainte de a intra în pușcărie, cu o femeie pe care o chema tot Nicoleta, cu care a avut două fete. Femeia a divorțat înainte ca el să fie eliberat. După aceea, s-a căsătorit cu Cristina, cu care a avut doi copii. La 21 de ani, Cristina a făcut infarct.

În 1993, Vasile s-a căsătorit cu Nicoleta Iordache, când aceasta avea 18 ani. O soră a Nicoletei, Iuliana, a dispărut, în anul 1995, la vârsta de 16 ani.

În anul 1999, Vasile Lavric ar fi avut avut o relație și cu cealalată soră a Nicoletei, Ramona, atunci în vârstă de 13 ani. Un an mai târziu, Ramona a născut un copil. În 2005, Nicoleta a fost dată dispărută. După trei luni, a fost dată dispărută și Ramona.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată