Nu studiile și nici competențele tehnice. Care este cea mai importantă calitate pentru a obține un job bun

Redactor:
Silviu Bănilă
Nu studiile și nici competențele tehnice. Care este cea mai importantă calitate pentru a obține un job bun
Retailerul online eMAG plănuieşte să angajeze 1.000 de persoane
Headhunter-ul George Butunoiu spune că în România trebuie să ai mai degrabă o personalitate puternică, pentru a obține un job bun, decât o pregătire temeinică în industria respectivă.

„În România, profilul moral e primul care intră în discuție, apoi trasăturile legate de personalitate trec adesea în fața competențelor tehnice, și va fi așa încă multă vreme”, precizează headhunter-ul, într-un interviu acordat celor de la economica.net.

Într-o postare de pe blogul său, George Butunoiu povestește cum oamenii vin la el să-i dea bani ca să le spună „unde au greșit”, după ce au fost la patru-cinci interviuri și nu au obținut niciun job.

„Dacă s-ar gândi ceva mai mult, căutătorii de joburi și-ar face următorul calcul simplu: un angajator vede acum, în medie, cam 10 candidați pentru un job. Asta înseamnă că, statistic vorbind, șansele fiecăruia sunt de 10%, la o medie de mai puțin de un interviu și jumătate pe angajator. Adică, tot în medie, că ar trebui să se aștepte să meargă la cel puțin 10 interviuri ca să spere să-și găsească un job rezonabil”, scrie Butunoiu.

Inchide