Număr fără precedent de pacienți la ATI. Unități mobile de terapie intensivă, trimise pentru ajutor în București, Piatra Neamț și Iași

Număr fără precedent de pacienți la ATI. Unități mobile de terapie intensivă, trimise pentru ajutor în București, Piatra Neamț și Iași
Situația din secțiile ATI este îngrijorătoare. Foto: Facebook / Raed Arafat
Publicat: 01/04/2021, 17:05
Actualizat: 06/04/2021, 14:13

Număr fără precedent de pacienți la ATI, în România. Mai multe unități mobile de terapie intensivă au fost trimise pentru ajutor în București, Piatra Neamț și Iași.

Număr fără precedent de pacienți la ATI

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID internate în secțiile ATI de pe teritoriul României a ajuns joi la 1.434 persoane.

Județele Neamț și Iași, respectiv municipiul București, se află printre zonele cele mai afectate de COVID, având secțiile de terapie intensivă aproape pline, mai multe unități mobile de terapie intensivă fiind trimise pentru ajutor.

Mesajul transmis de Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat ca postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care anunță că unitățile mobile de terapie intensivă mobilă continuă a fi folosite pentru suplimentarea capacității paturilor de terapie intensivă suprasolicitate în această perioadă.

„Unitățile mobile de terapie intensivă mobilă continuă a fi folosite pentru suplimentarea capacității paturilor de terapie intensivă suprasolicitate în această perioadă.

La București funcționează două astfel de unități, una încă de anul trecut la institutul Marius Nasta, și a doua operaționalizată recent la Spitalul de Urgență Sf. Ioan.

Medicii care le deservesc provin inclusiv din rândul medicilor detașați din alte județe ca să asigure sprijinul colegilor lor din București. În următoarele zile, va fi operaționalizată și cea atașată Spitalului Victor Babeș din Capitală.

O altă unitate a fost trimisă la Iași urmând a fi operaționalizată acolo iar cea care a deservit Timișoara urmează a fi relocată la Piatra Neamț, la solicitarea autorităților din județul respectiv.

Mulțumim celor care au făcut acest proiect să devină realitate! Peste 650 de pacienți au fost deja tratați în aceste unități și din păcate acest număr continuă să crească. Totodată, vreau să subliniez faptul că suportul logistic ca astfel de unități să fie funcționale este asigurat de structurile IGSU”, a scris secretarul de stat Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.