Numirea lui Rareș Bogdan la șefia TVR, blocată de PSD: „Mă retrag din cursă. Antonescu era negru de supărare”

Numirea lui Rareș Bogdan la șefia TVR, blocată de PSD: Mă retrag din cursă. Antonescu era negru de supărare
Publicat: 17/12/2013, 23:05
Actualizat: 30/07/2014, 22:57

Tensiune în USL și astăzi, când PSD a boicotat votul pentru numirea lui Rareș Bogdan, susținut de PNL, la șefia Televiziunii Publice. După ce l-au votat în comisiile de cultură, parlamentarii PSD nu au mai venit la votul din plen. La ora la care ședința trebuia să înceapă, în sală nu erau decât în jur de 150 de senatori și deputați, dintre care 15 – 20 de social-democrați. „Ieri am vorbit cu Ilie Sârbu și mi-a zis că e de acord cu Rareș Bogdan, dar deciziile se schimbă repede. Nu înțeleg de ce fac acest teatru ieftin”, a declarat liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti.

„Cred că e o istorioară scurtă despre cine are cuvânt și cine e mincinos”, a comentat și Crin Antonescu.

Cu toate acestea, votul a avut loc, în favoarea lui Rareș Bogdan exprimându-se 174 de parlamentari în vreme ce doi au votat împotrivă. Numărul de voturi a fost insuficient pentru instalarea la șefia TVR.

„Nu mai revin, nu vin doar ca să mă plimb”

Rareș Bogdan a anunțat că se retrage din cursa pentru conducerea TVR și s-a declarat o victimă a bătăliei dintre PSD și PNL. „Mă retrag din această cursă. Nu mai revin, nu vin doar ca să mă plimb. Se pare că i-am deranjat pe Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea și alte nume. Am picat la mijloc într-o bătălie dintre PSD și PNL”, a spus realizatorul TV.

El a precizat că a avut discuții după votul din plen atât cu Crin Antonescu, cât și cu Victor Ponta.

„Am vorbit cu Crin Antonescu, față în față, era negru, era supărat , a considerat că Victor Ponta nu a respectat înțelegerea. Am vorbit și cu Victor Ponta care mi-a spus că România merge înainte. A fost un joc politic la mijloc. Am vorbit și cu alți lideri PSD, mi s-a spus că au avut o problemă dură din cauza unui joc dur între PNL și PSD, am căzut între scaune. Nu sunt un director în genunchi, dacă ajungeam acolo unii s-ar fi ales cu dosare penale pentru că la postul public de televiziune s-au furat bani foarte mulți”, a declarat Bogdan.

Rareș Bogdan, susținut de PNL pentru șefia TVR, a primit în cursul după amiezei un aviz favorabil pentru ocuparea interimar a acestui post, în favoarea sa votând în comisiile de cultură 15 parlamentari, în vreme ce patru s-au abținut, iar unul a votat împotrivă.

„Pentru mine e o provocare. Este un post care cred că ar trebui să-i revină unui jurnalist. Eu sunt și manager, am un ziar de nouă ani de zile în ediție tiprăită și este foarte greu să mai ții o ediție tipărită. Am un portal de știri, am mai multe stații de televiziune. Nu mă duc la televiziunea națională să mă fac de râs”, și-a început Rareș Bogdan discursul, în fața comisiilor reunite.

Acesta a cerut, „dacă se poate”, și o emisiune săptămânală pentru că, în viziunea lui TVR are nevoie de astfel de dezbateri televizate. „Poate a părut o dovadă de obrăznicie, de aroganță, dar a fost dorința mea de a nu părăsi spațiul media. Vreau să văd talk-show-uri de bună calitate pentru că cetățenii României trebuie să fie informați. Zona de talk-show și de valorificare a oamenilor de acolo trebuie amplificată. Sunt un om curajos, sunt un om incomod, dar sunt un om normal. Cred că TVR mă poate ajuta să fac ceva pentru țara mea. Am demonstrat că pot fi echidistant”, a spus el.

Din acest motiv, planul său este să facă din TVR un BBC românesc. Întrebat cum va proceda în cazul TVR Chișinău, realizatorul a spus că primul drum pe care îl va face va fi acolo. „Respect foarte mult presa locală, eu vin de acolo. Și sunt foarte mulți Rareși Bogdani, mulți Robert Turcescu sau Andreea Crețulescu în spațiul public românesc. Pentru mine Prutul nu există, primul drum pe care îl voi face va fi la Chișinău. Spiritul pe care l-am arătat pe ecran îl voi avea și la TVR. Eu nu sunt dușmanul nimănui”, a adăugat Rareș Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Simona Bucura-Oprescu, anunț important pentru pensionarii din România! Cine sunt seniorii care vor beneficia de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Câte clase trebuie să ai ca să dai de permis în 2024?
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
EXCLUSIV! Feli Donose, confesiuni despre noul iubit: ”Mă bucură ceea ce trăiesc de o perioadă”
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
„Stratul D” al Pământului: O relicvă misterioasă la 3.000 de kilometri adâncime
×