O altă adolescentă fugită dintr-un centru al DGASPC Dâmbovița, căutată de polițiști

O altă adolescentă fugită dintr-un centru al DGASPC Dâmbovița, căutată de polițiști
Publicat: 15/08/2015, 14:56

Reprezentanții Poliției Județene Dâmbovița au dat publicității, sâmbătă, fotografia și semnalmentele unei adolescente în vârstă de 17 ani, care în urmă cu o lună și jumătate a fugit dintr-un centru de tip familial aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița.

Conform sursei citate, dispariția Iulianei Denisa Lepădatu a fost anunțată la Poliția Răzvad în 2 iulie. Fata a fugit din centrul în care era instituționalizată și nu a revenit.

Ea are înălțimea de un metru și 65 de centimetri, aproximativ 60 de kilograme, păr castaniu, ochi verzi, iar pe antebrațul drept are tatuat cuvântul „Deny”.

Acesta este al doilea caz de dispariție a unui minor instituționalizat în sistemul de protecție al DGASPC Dâmbovița mediatizat săptămâna aceasta de către polițiștii dâmbovițeni.

Vineri, Poliția Județeană Dâmbovița a dat publicității fotografia și semnalmentele unei alte adolescente, tot de 17 ani, care a fugit în urmă cu două luni și jumătate din centrul în care era instituționalizată.

Astfel, Poliția Dâmbovița a dat publicității, vineri, semnalmentele și fotografia Dianei Marinela Caculea, care în 29 mai a plecat dintr-un centru de tip familial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița și nu a mai revenit.

Surse din Poliție declarau corespondentului MEDIAFAX că în această perioadă polițiștii au făcut cercetări cu privire la fata dispărută, însă cazul nu a fost mediatizat întrucât până acum reprezentanții DGASPC nu și-au dat acordul în acest sens.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmbovița, Cerasela Gurgu, declara că este pentru prima dată când adolescenta a fugit din centrul familial în care era rezidentă și de unde nu putea pleca decât în baza unui bilet de voie, conform regulamentului intern.

Cerasela Gurgu preciza că dispariția fetei a fost anunțată la Poliție imediat ce s-a constatat că ea nu a mai revenit în centrul social, menționând că DGASPC și-a dat acordul pentru mediatizarea dispariției.

„În momentul în care ni s-a solicitat acordul de mediatizare de către Poliție, acesta a fost dat. (…) Deci, aceasta a fost procedura. Beneficiarul, dacă într-o anumită perioadă nu se găsește, atunci se trece la mediatizarea cazului”, spunea reprezentantul DGASPC.

Diana Marinela Caculea, care era instituționalizată la un centru de tip familial din municipiul Târgoviște, are înălțimea de 1,63 metri, aproximativ 60 de kilograme, păr negru, lung, ochi căprui și pe antebrațul drept are un tatuaj cu inscripția „Cătălin”.

Nu a fost pentru prima dată când Poliția și DGASPC Dâmbovița au avut puncte de vedere diferite cu privire la mediatizarea cazurilor de copii dispăruți, aflați în grija DGASPC Dâmbovița.

În luna iunie a anului trecut, IPJ Dâmbovița a dat publicității semnalmentele unui băiat de 15 ani, instituționalizat într-un centru al DGASPC Dâmbovița, care în urmă cu șase luni fugise dintr-un spital. Și atunci polițiștii au susținut că nu au avut acordul DGASPC pentru mediatizarea cazului, în timp ce reprezentanții DGASPC spuneau că acel acord există.

La scurt timp de la mediatizarea cazului, copilul dispărut timp de o jumătate de an a revenit în centrul social în care era instituționalizat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ