O cursă Tarom, implicată într-un incident, la o oră de la decolare. Pilotul a decis să se întoarcă din drum. Cine se afla la bordul avionului UPDATE

Redactor:
Dan Straut
O cursă Tarom, implicată într-un incident, la o oră de la decolare. Pilotul a decis să se întoarcă din drum. Cine se afla la bordul avionului UPDATE
Detalii pe gândul

UPDATE Primarul Constanței, Decebal Făgădău, aflat în avionul întors din drum după aproximativ o oră de zbor, din cauza unei fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri, spune că reacția angajaților companiei a fost exemplară. „Toată lumea a înțeles situația”, a afirmat edilul.

Edilul constănțean, care se afla în avion împreună cu familia, a povestit că, la un moment dat, s-a auzit un zgomot neobișnuit, iar apoi fisura a fost observată de unul dintre pasageri, o femeie, aflată chiar în apropierea sa. Ea a anunțat imediat echipajul, reacția acestuia fiind „exemplară”.

„Am fost aproape de locul în care doamna a remarcat imediat că a apărut o fisură. A anunțat de îndată personalul însoțitor, iar reacția a fost admirabilă, exemplară. Au comunicat foarte bine, personalul de bord cu comanda aeronavei, comandantul a luat apoi decizia de a întoarce nava către aeroport, iar comunicarea întregului personal a fost excepțională”, a spus Făgădău.

El a mai povestit că ceilalți pasageri din aeronava cu probleme au fost liniștiți și calmi și s-a declarat mulțumit de întreaga prestație a reprezentanților companiei TAROM, inclusiv după ce avionul a aterizat, iar oamenii au fost conduși înapoi în aeroport.

„Nota 10 pentru reacția Tarom, într-un incident destul de neobișnuit, dar fermitatea repetării procedurii este admirabilă. Toată lumea a înțeles că s-a luat cea mai bună decizie pentru siguranța pasagerilor”, a declarat primarul Constanței.

O cursă Tarom București – Barcelona, care a decolat joi de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 08.49, s-a întors din drum după aproximativ o oră de zbor, din cauza unei fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri. Aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcați, primesc asistențã la sol și vor decola în scurt timp către destinația inițială.

Știrea inițială. „Cursa TAROM ROT 421 București – Barcelona, de astãzi, 26 Aprilie 2018, operată cu o aeronavă de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la ora locală 08:49, s-a întors din drum dupa aproximativ o oră de zbor, din cauza unei ușoare fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri”, se arată într-un comunicat de presă al Tarom, remis joi MEDIAFAX.

Reprezentanții companiei aeriene transmit că decizia comandantului respectă procedura prevăzută în manualul de zbor al aeronavei și că siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă.

Aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcați, primesc asistențã la sol și vor decola în scurt timp către destinația inițială.

Tags:
Inchide