• Publicat:
Știri

O elevă de 16 ani din Pașcani, virgină, a fost violată de iubitul virtual, cunoscut pe Facebook, și de un amic al acestuia

O elevă de 16 ani din Pașcani, virgină, a fost violată de iubitul virtual, cunoscut pe Facebook, și de un amic al acestuia
Doi tineri, cu vârste de 24 și 23 de ani, au fost condamnați la închisoare după ce au violat o elevă de 16 ani din Pașcani.

Bogdan Coțovanu și Matei Vatamanu au fost condamnați la 7 ani și 6 luni, respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Cei doi sunt din localitatea Dumbrăvița, transmite  Ziarul de Iași.

Inculpații nu și-au recunoscut faptele și susțin că actul sexual ar fi fost unul consimțit.

Adolescenta l-a cunoscut pe Coțovanu în luna mai a anului 2018, pe când tânărul se afla în Anglia, prin intermediul Facebook. Cei doi au început o relație virtuală. În luna august a aceluiași an, adolescenta nu a mai fost lăsată de tatăl ei să vorbească cu Coțovanu.

La scurt timp după aceea, într-o seară, tânăra, care se întorcea de la un magazin, a fost prinsă în brațe de o persoană care i-a pus mâna la gură, potrivit dosarului. Necunoscutul i-a spus să stea liniștită că nu îi va face nimic rău. Fata a recunoscut vocea lui Coțovanu și s-a liniștit. Ea a spus că nu s-a gândit că îi va face ceva rău. Inculpatul a condus-o la o autoutilitară, în care fata a urcat de bunăvoie.

Adolescenta a fost dusă apoi într-o casă din Dumbrăvița, proprietate a unui bărbat care este prieten cu Coțovanu și Vatamanu. Tânăra a intrat în locuință fără a fi forțată. În interior, Coțovanu i-a spus că vrea să întrețină raporturi sexuale cu ea. Fata a refuzat și a fost amenințată de Coțovanu, care i-a spus că o va lovi.

Tânăra i-a spus apoi agresorului că este virgină, iar suspectul a obligat-o la „întreținerea unui act sexual anal”, potrivit anchetatorilor. După ce Coțovanu a terminat, în cameră a intrat un amic al acestuia, Matei Vatamanu, care a violat-o și el pe minoră, în același mod.

Fata a fost dusă apoi acasă de către agresori. Victima a mers mai întâi la o prietenă din Pașcani. „Și-au bătut joc de mine, nu mai pot!”, a declarat victima, potrivit prietenei ei.

Ulterior, tatăl victimei a mers cu ea la poliție.

Judecă­toria Pașcani a mai decis ca fata să pri­mească de la cei doi daune morale în valoare de 40.000 de lei.

 

Inchide