O femeie a fost accidentată de o dronă care filma nunta la care se afla. Pilotul ar putea avea probleme mari – legislația în România este foarte dură

O femeie a fost accidentată de o dronă care filma nunta la care se afla. Pilotul ar putea avea probleme mari - legislația în România este foarte dură
Publicat: 02/09/2019, 16:52

Incidentul s-a petrecut în Arad, iar femeia, care este din Satu Mare, a ajuns la spital, potrivit publicației Glasul Aradului.

Vehiculul aerian îi aparține unui bărbat de 48 de ani, angajat să filmeze nunta. Drona s-ar fi lovit de o pasărte, care a avariat-o, iar apoi s-a prăbușit peste victimă.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe și au sesizat Serviciul de Telecomunicații Special și Aviața Română.

În România, legislația dronelor este foarte restrictivă. Orice dronă care are o greutate cuprinsă între 15 kg și 150 de kg trebuie să aibă permis național de zbor. Mai mult, orice aparat de zbor de acest fel, chiar și unul de 50 de grame, trebuie identificat în România.

Practic, pentru a folosi în deplină legalitate în România o dronă cu o greutate mai mică de 15 kg trebuie mai întâi să o identifici, să o duci într-un spațiu care nu este intravilan și apoi să ceri permisiunea de zbor înainte ca aceasta să fie ridicată în aer, transmite Go4it. Nu contează dacă dispozitivul este echipat cu cameră sau nu. Dronele pot fi folosite, însă, fără a cere permisiune de zbor, în spații închise, precum săli, camere sau hale. Încălcarea legislației dronelor în țara noastră constituie infracțiune penală.

Foto: 123RF

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase