O femeie și cei trei copii ai săi, spulberați de un tren, lângă București. Detalii tulburătoare ies la iveală după audierea familiei de polițiști

O femeie și cei trei copii ai săi, spulberați de un tren, lângă București. Detalii tulburătoare ies la iveală după audierea familiei de polițiști
Publicat: 18/08/2017, 12:03
Actualizat: 26/03/2019, 00:11
Scena tragediei a fost terifiantă. O fetiță a fost găsită lovită de tren, în halta Brănești, iar femeia și celelalte două copile au fost găsite decedate la aproximativ 600 de metriîn spatele garniturii care se deplasa cu 160 de km/h, potrivit IGPR.Femeia a ieșit dintr-o pădure și a sărit în fața trenului al cărui mecanic nu a mai putut evita tragedia.

„Au ieșit din pădure exact în fața mea, ce să fac? Nu erau legați (copiii-n.r.). Îi ținea în brațe și de mână”, a declarat mecanicul locomotivei, neputând să-și stăpânească lacrimile.

UPDATE 15:00 Femeia, însărcinată în cinci luni, suferea de depresie și fusese internată laSpitalul Obregia de două ori, în trecut, însă nu urma acum niciun tratament medicamentos. Potrivit datelor din anchetă, ea nu ar mai fi vrut să facă și al patrulea copil șiîși dădea cu pumnii în burtă pentru a pierde sarcina. De altfel, ea ar mai fi pierdut o sarcină, în trecut, după ce ar fi făcut acest gest.

Mama femeii ar fi încercat în ultimul timp să o interneze din nou la Spitalul Obregia, însă nu a mai apucat.

În prezent, mama tinerei și soțul acesteia sunt audiați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Cumnata victimei a povestit că nu crede în ipoteza sinuciderii, ea crezând că femeia ar fi căzut în fața trenului.„Cred că o avea pe cea mică în brațe și pe celelalte mai mari, de mână. Nu cred că s-a sinucis. Nu a fost atentă, mai mult ca sigur. A venit la mama ei în vizită și acum voia să plece acasă. Dacă era certată cu soțul, nu mai pleca. S-au îmbrăcat și au zis că pleacă acasă. Nu voia să divorțeze. Dacă era să divorețeze nu mai făcea și al patrulea copil”, a povestit cumnata femeii, Florica Nedelcu.

Inițial s-a vehiculat că femeia și sotul ei erau adventiști, însă Biserica Adventistă a precizat că niciunul dintre cei doi nu a aderat la acest cult religios.

UPDATE Potrivit portalului instanțelor de judecată, Alexandra Braunstein, tânara care a murit joi în tragicul incident feroviar, a depus o cerere de divorț în decembrie 2008. Ulterior, ea a renunțat la judecată. Femeia l-a chemat în judecată pe soțul ei, George Braunstein, la Judecătoria Sectorului 5, în decembrie 2008, însă trei luni mai târziu, în feburarie 2009, procesul a încetat, după ce tânara a renunțat la acțiunea în instanță.

O femeie și trei copiii cu vârste între 3 și 10 ani au murit după ce au fost loviți de tren în halta Brănești de lângă București. Femeia, în jur de 30 de ani, a lăsat un bilet de adio și era însărcinată, potrivit primelor informații, anchetatorii luând în calcul varianta sinuciderii.Înscrisoarea găsită la fața locului era scris „Îmi pare rău, nu mai suportam”, cuvinte scrise, cel mai probabil de mama în vârstă de 30 de ani.

Scena tragediei este terifiantă. O minoră a fost găsită lovită de tren, în halta Brănești, iar femeia și alți doi copii au fost găsiți decedați la aproximativ 600 de metriîn spatele garniturii care se deplasa cu 160 de km/h, potrivit IGPR.

Copiii care au murit în incindentul feroviar aveau doi, cinci și 12 ani, iar femeia avea în jur de 25-30 de ani, polițiștii găsind la fața locului un bilet de adio, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.Conform sursei citate, la fața locului, a fost găsit un bilet de adio, cel mai probabil fiind vorba despre scrisoarea femeii care a murit.

Femeia și copiii locuiau în localitatea ilfoveană Brănești.Potrivit unor surse, femeia ar fi fost gravidă, însă această informație va fi verificată de Institutul de Medicină Legală. Potrivit reprezentanților CFR Călători, mecanicul trenului care a trecut peste cele patru victime va fi consiliat psihologic.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele și circumstanțele în care o femeia și cei trei copii ai ei au murit după ce au fost călcați de tren, pe magistrala 800 București-Constanța.

Un criminalist al parchetului a ajuns la fața locului pentru cercetări amănunțite: „Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de polițiști, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan. Acestacontinuă, însă, drumul până la destinație, în Constanța, fiind însoțit în cabină de șeful de tren, a transmis purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.
„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranță a Circulației a discutat cu el. Șeful de tren îl însoțește în cabină până la destinație, în Constanța”, a precizat Predescu.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), pe magistrala 800 București-Constanța, în halta Brănești, o minoră a fost lovită de tren și a murit. În spatele trenului, la aproximativ 500-600 de metri, au fost identificate încă trei persoane decedate, fiind vorba despre o femeie și alți doi copii.

„Se fac cercetări pentru identificarea persoanelor și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, conform sursei citate.

Conform reprezentanților CFR Călători, incidentul s-a produs, joi, între stațiile Pasărea și Brănești, la ora 9.30

Trenul circula cu 160 de kilometri pe oră și, potrivit declarațiilor mecanicului, ar fi vorba de un act suicidal.

Explicațiile psihologilor:Este vorba despre suicid în care mama ajunge la judecăți de genul totul sau nimic

„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existențiale cu caracter unic și personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce privește acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care și persoana respectivă are dezechilibru emoțional, afectiv, proiecții pesimiste.

Deci este o îmbinare între condițiile favorizante externe presante și condițiile interne, care țin de personalitate, caracter, temperament. (..)Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soțul, cu familia acestuia, ajunge la judecăți de genul totul sau nimic”, a explicat pentru MEDIAFAX Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Celulă de criză la Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut crearea unei celule de criză în urma accidentului feroviar în care au murit patru persoane, potrivit unui comunicat transmis joi de instituție.

Din celula de criză fac parte ministrul Transporturilor, secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar, Dragoș Titea, și reprezentanți ai instituțiilor implicate – CFR Călători, CFR Infrastructură, Autoritatea Feroviară Română (AFER) și Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER), potrivit Ministerului Transporturilor.

În jurul orei 09:20, trenul IR 1983 București-Constanța a lovit în zona Pasărea un grup de patru persoane. La ora scrierii acestei știri, procuratura este la fața locului pentru efectuarea cercetărilor, informează CFR Călători.

Circulația a fost reluată în zonă, după ce trenul a plecat spre Constanța.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...