O fotografie din perioada comunismului stârnește controverse pe Facebook: „Când țara era independentă și cu adevărat bogată. Am vrut libertate”

O fotografie din perioada comunismului stârnește controverse pe Facebook: Când țara era independentă și cu adevărat bogată. Am vrut libertate”
Sursa FOTO: Facebook/Bucureștiul secret
Publicat: 06/12/2022, 14:44
Actualizat: 06/12/2022, 14:45

O fotografie din perioada comunismului, în care apar mai mulți tineri în jurul unei grămezi de saci cu cartofi, a stârnit un val de controverse pe Facebook. 

Fotografia, în alb și negru, este postată pe un grup de Facebook şi este însoțită de o explicaţie scurtă: „La practică agricolă în 1984”. În ea apar mai mulți tineri, în jurul unei grămezi mari de saci cu cartofi.

Poza a strâns sute de comentarii, unii dintre utilizatori își amintesc cu nostalgie de perioada tinereții, în timp ce alții se declară revoltați.

„Ce ne mai distram! Doamne, ce tinerețe frumoasă și vie am avut!”, „Așa am trăit eu, mă scuzați că am ales să trăiesc frumos – copilăria, adolescența, tinerețea, acum sunt bunica de 13 ani, am o familie veselă ca mine și tare ne e bine!”, sunt câteva dintre comentariile celor nostalgici.

„Când țara era independentă și cu adevărat bogată. Am vrut libertate și o avem. Ce am făcut cu ea? Dar cu țara?”

„Ce timpuri frumoase am trăit! Acum realizez când privesc în jurul meu și văd că oamenii au uitat să se mai bucure!” sau „Când țara era independentă și cu adevărat bogată. Am vrut libertate și o avem. Ce am făcut cu ea? Dar cu țara?”; „Parcă și acum când mă uit la poză am în nări mirosul cepei stricate pe care trebuia să o sortam undeva la un depozit în Chiajna”, sunt alte comentarii scrise la această fotografie.

„Lasă că e mai bine cu democrația acum! Tinerii sunt puturoși, needucați, tupeiști și nu mai avem economie! E frumos acum, nu-i așa!!?”, scrie un alt utilizator.

„Dacă vă e dor de vremurile alea, vedeți că mai găsiți așa frumusețe prin Coreea de Nord, poate și la ruși, cred că o să vă primească cu brațele deschise”, mai scrie altcineva.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase