O grefieră va plăti 20.000 de lei unui CRIMINAL, care și-a omorât cumnatul și l-a aruncat în WC. Omul a stat 6 luni ÎN PLUS după gratii

O grefieră va plăti 20.000 de lei unui CRIMINAL, care și-a omorât cumnatul și l-a aruncat în WC. Omul a stat 6 luni ÎN PLUS după gratii
Publicat: 04/07/2018, 09:37

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus amendarea penală a grefierei Cristina Victor, dar și obligarea acesteia la achitarea de despăgubiri către fostul deținut.

„Instanța condamnă inculpata Victor Cristina la 18.000 de lei amendă penală (corespunzătoare pentru 180 zile-amendă, cu o valoare corespunzătoare de 100 de lei), pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu. Admite în parte acțiunea civilă formulată de Mocanu Marin și obligă inculpata Victor Cristina să achite părții civile suma de 20.000 de euro, reprezentând daune morale”, arată judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

În urmă cu aproximativ doi ani, Cristina Victor, grefieră în cadrul Tribunalului Iași, a fost trimisă în judecată pentru neglijență în serviciu. Procurorii au acuzatat-o că nu ar fi comunicat Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași un extras dintr-o hotărâre a Tribunalului prin care s-a dispus liberarea condiționată a lui Marin Mocanu (63 de ani). Bărbatul, care ar fi trebuit pus în libertate în ziua pronunțării, executa o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru omor și fusese încarcerat din 1999.

În august 2014, Judecătoria Iași a respins propunerea Comisiei din Penitenciar de liberare condiționată a lui Mocanu, dar bărbatul a contestat decizia și, pe 14 decembrie 2014, Tribunalul a decis că poate ieși de după gratii, hotărârea fiind definitivă.

Grefiera Cristina Victor, care participase la ședință, ar fi trimis extrasul din hotărârea instanței la locul în care era încarcerat deținutul, dar nu ar fi observat că acesta nu a ajuns la destinație, conform anchetatorilor. Astfel, Mocanu a rămas după gratii.

Neștiind că era liberat, deținutul a făcut alte trei cereri similare, toate fiind respinse de Judecătoria Iași în februarie, martie și mai 2015, magistrații constatând că acesta nu ar fi îndeplinit condițiile prevăzute de lege pentru a fi liber. Mai mult, una dintre sentințe a fost contestată de Mocanu la Tribunal, dar, spre deosebire de trecut, nu a mai avut câștig de cauză.

Cei care au observat într-un târziu că deținutul ar trerbui să fie, de fapt, pus în libertate au fost reprezentanții închisorii, care au sesizat că de la dosarul condamnatului lipsește o decizie. După aproape șase luni, Mocanu a fost pus în libertate, iar acesta a cerut despăgubiri de 500.000 de euro daune morale.

„Noi facem apel la decizia aceasta, care este absurdă. Deocamdată ne-am încălzit la Judecătorie. Degeaba ne-am prezentat și am susținut netemeinicia acuzațiilor, nu ne-a băgat nimeni în seamă. Din punctul nostru de vedere, există două variante: responsabilitatea pentru situație aparține tuturor celor care au avut acel dosar pe masă sau nu există faptă care să fie incidentă unei infracțiuni. Din păcate, în România, cel mai mic plătește”, a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Ionel Nechita, avocatul Cristinei Victor.

Conform avocatului, grefiera a trimis prin fax decizia care ar fi trebuit să ajungă la Penitenciarul Iași, numai că, din cauza unei defecțiuni a aparatului, comunicarea nu a ajuns la destinație. Mai mult, avocatul ieșean a adăugat că nu grefierul este cel care trebuie să urmărească atent cursul dosarului.

Marin Mocanu a fost condamnat definitiv în 2001 la 18 ani de închisoare pentru că și-ar fi ucis cumnatul. Bărbatul, originar din județul Vaslui, a fost acuzat că și-a lovit cumnatul de mai multe ori cu o secure în cap, iar, după ce acesta a murit, i-ar fi prins un laț în jurul gâtului, l-ar fi târât în spatele casei, unde l-ar fi aruncat într-un WC și l-ar fi acoperit cu pământ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația