O jurnalistă susține că Regele Mihai i-a explicat care este motivul adevărat al excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune. Reacția lui Nicolae și a Casei Regale

Redactor:
Adrian Macarie
O jurnalistă susține că Regele Mihai i-a explicat care este motivul adevărat al excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune. Reacția lui Nicolae și a Casei Regale
De ce a fost scos principele Nicolae din linia de succesiune a regelui Mihai. Zvonurile care au circulat inițial au fost confirmate

Jurnalista Marilena Rotaru susține că Regele Mihai i-a transmis un mesaj în care i se explică că Prințul Nicolae a fost exclus din linia de succesiune a Casei Regale, deoarece a acesta fusese „confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni și interlopi, apropiați fostului președinte, o adevărată faună lipsită de orice scrupule”. „Nicolae a devenit, acceptând, fără să-și dea seama de pericol, instrumentul căutat pentru lovitura pregătită”, scrie jurnalista, citată de dcnews.ro. Marilena Rotaru a realizat, în trecut, la TVR, emisiunea „Ora regelui”.

În replică, Nicolae a răspuns sec cu un citat din Talleyrand: „Există ceva mai îngrozitor decât calomnia: adevărul”.

Traian Sârcă, responsabil cu  Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Regelui Mihai, a precizat, pentru gandul.info, că nu poate oferi un punct de vedere al Casei Regale referitor la scrisoarea Marilenei Rotaru și nici la postarea de pe Facebook a Principelui Nicolae.

Pe 10 august, Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale și i-a retras titlul monarhic  acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I și Principesa Margareta.

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu este precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală. Din document reiese însă, indirect, că acesta are legătură cu stilul de viață a principelui Nicolae.

„În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți„, se arată în comunicatul Casei Regale.

Iată mesajul semnat de Marilena Rotaru:

„Am primit zilele trecute, într-o convorbire cu Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, un mesaj din partea Majestății Sale. În biroul Regelui, de vorbă cu Moștenitoarea Coroanei, m-am prăbușit și m-am înălțat, într-o succesiune de șocuri și de emoții. Pot spune că am auzit cum se crapă zidul încăperii de furia cu care Vâșinski a trântit ușa în urmă cu aproape 70 de ani.

Stăpânindu-și cu greu propriile emoții, Alteța Sa Regală mi-a transmis dorința Regelui de a-mi spune personal ceea ce a dus la decizia din 10 august 2015.
Mi-a trebuit un timp să pot vorbi cu mine însămi, să-mi pot formula coerent, înțelesul acelei convorbiri. Mă simt datoare să vi-l împărtășesc, văzând cum absența adevărului a dus în acest spațiu și nu numai, la vehicularea unor acuzații îndreptate împotriva Regelui și a Familiei Regale.

Nu am nici un mandat din partea Regelui sau a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare să fac public mesajul Majestății Sale. O fac pe proprie răspundere, ca un oștean credincios, care se aruncă în linia întâi ca să-și apere Regele.

Regele care a apărat poporul român, dar care, pe Sine nu s-a apărat niciodată. Regele împotriva căruia securitatea, serviciile, politicienii și interlopii au pus tot armamentul calomniilor, manipulărilor, abjecțiilor. Dincolo de tot ce exprimă promiscuitatea lumii politice din România, Regele Mihai este astăzi, în înțelesul deplin al cuvintelor, cea mai înaltă instanță morală a românilor. Chiar dacă această calitate nu se măsoară prin cifre, cei care au nevoie de o confirmare procentuală, o pot găsi în sondaje. Cum să mai încerci compromiterea unei astfel de personalități pe care nu numai propriul său popor, dar, mai ales, capetele încoronate și marile valori ale acestei lumi au așezat-o pe podiumul suprem?!

Aici vine vorba de cel care s-a numit Principele Nicolae. În spatele chipului de care ne-am atașat afectiv, în care ne-am pus speranțele gândind în timp continuarea regalității și a monarhiei române, lucrau forțe menite să coboare în cele mai întunecate unghere imaginea Regelui și a Casei Regale a României. Confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni și interlopi, apropiați fostului președinte, o adevărată faună lipsită de orice scrupule, Nicolae a devenit, acceptând, fără să-și dea seama de pericol, instrumentul căutat pentru lovitura pregătită. Naivitatea, faptul că nu a putut avea din copilărie educația menită unui viitor moștenitor al Coroanei, neacceptarea rigorilor impuse de noul statut, celebritatea enormă câștigată într-un timp extrem de scurt, ca urmare a simple sale prezențe fizice, nonconformismul dus dincolo de limitele care pot fi acceptate, l-au identificat ca fiind arma perfectă cu care putea fi atacată din nou Casa Regală. Cum spune românul „căciula a fost prea mare pentru el”.

Nici în aceste condiții Regele nu s-a abătut de la crezul permanent de „a face tot binele posibil în condiții imposibile.” Respect și această decizie a Regelui, așa cum le-am respectat pe toate celelalte.

Mulțumesc Majestății Sale Regelui Mihai și Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare pentru încrederea acordată și-mi cer iertare dacă gestul meu de acum este considerat nepotrivit. L-am făcut cu respectul deplin și fidelitatea necondiționată față de Regele Mihai și Familia Regală a României. Marilena Rotaru. 20 octombrie 2015″

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Gagica disponibilă și studenții la Inginerie
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza covid-19
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide