O ligă studențească din România este dată în judecată de o universitate din cauza numelui ales

O ligă studențească din România este dată în judecată de o universitate din cauza numelui ales
Publicat: 06/01/2015, 11:47

Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a dat în judecată respectiva ligă studențească cerându-i să își schimbe numele, motivația instituției de învățământ superior fiind aceea că numele ligii ar induce în eroare, putându-se crede că asociația ar reprezenta întregul corp studențesc al universității, lucru considerat de universitate ca fiind „ilegal și incorect”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Problema noastră este că denumirea acestei ligi induce în eroare și creează confuzie. Ei și-au arogat reprezentarea tuturor studenților, și-au luat această prerogativă, ceea ce nu este deloc corect și legal. Noi le-am atras atenția cu mai multă vreme în urmă să renunțe la particula «Alexandru Ioan Cuza» din nume. Nimeni nu poate să uzeze și să abuzeze de numele instituției”, a declarat corespondentului MEDIAFAX prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC.

Acesta a precizat că liga nu a dorit să prezinte documente conducerii universității cu privire la alcătuirea și membrii care fac parte din ea și că a făcut o serie de „acțiuni agresive și inconcrete prin care spune că, de fapt, reprezintă toți studenții, ceea ce este fals”. „Este și un prejudiciu de imagine adus Universității și persoanelor care o conduc”, a mai spus rectorul.

Întrebat dacă instituția de învățământ superior va cere daune materiale, rectorul a precizat că „deocamdată nu”, adăugând: „Nu aceasta este intenția noastră, ci ca ei să își vadă de treaba lor și să respecte regulile tuturor și documentele oficiale ale Universității, fără să mai inovce fel de fel de trucuri. Să nu se folosească de numele universității ca o platformă de lansare în politică”.

La rândul său, președintele organizației studențești în cauză, Silvian Emanuel Man, a declarat că se va judeca cu conducerea Universității, considerând că numele ligii este obținut în mod legal.

„Să văd ce se află în dosar că până atunci, de principiu, asta ne va cere, schimbarea numelui, să vedem dacă există și cereri materiale. Vom sta și ne vom judeca, denumirea ligii este legală, toate actele sunt în regulă. Am fost avertizați că vom fi dați în judecată din acest motiv”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Silvian Emanuel Man.

Liga Studenților „Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași este o asociație studențească înființată în anul 2013, care a iscat o serie de nemulțumiri în rândul celorlalte ligi și al studenților reprezentanți în Senatul și Consiliul de Administrație al instituției de învățământ superior prin faptul că aceasta și-a luat un statut de sindicat, nerecunoscut de restul asociațiilor.

Liga a organizat luna trecută un protest în Sala Pașilor Pierduți a UAIC, protestând față de unele taxe considerate a fi abuzive, creșterea tarifului pentru cazarea în căminele instituției de învățământ superior, cerând să aibă reprezentanți în structurile de conducere ale universității.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana