O nouă șansă pentru ANIMALELE BOLNAVE. Cel mai mare SPITAL VETERINAR din țară se deschide la anul în Capitală

O nouă șansă pentru ANIMALELE BOLNAVE. Cel mai mare SPITAL VETERINAR din țară se deschide la anul în Capitală
Publicat: 10/11/2018, 12:53

„Construcția a fost demarată în anul 2009 (prima construcție nouă destinată pregătirii clinice a studenților, activităților de diagnostic și cercetare realizate în campusul facultății din 1928), suma totală incluzând dotările ridicându-se la 20 milioane lei. (…) În acest moment ne aflăm în etapa finalizării achizițiilor pentru ultimele dotări„, a declarat, pentru MEDIAFAX, decanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Gabriel Predoi.

90% din suma necesară a fost alocată de Ministerul Educației Naționale, iar 10% fonduri proprii ale Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Spitalul va fi plasat în curtea Facultății de Medicină Veterinară.

Reprezentantul Facultății de Medicină Veterinară spune că spitalul va activa non-stop și va fi dotat cu aparate performante.

„Acest spital este unic prin diversitatea specializărilor și dotărilor, fiind accesibil 24/24 în fiecare zi a anului. Pornind de la un centru de imagistică de excepție (CT, RMN, radiologie, ecografie), laborator clinic complet, continuând cu spații de examinare și spații de internări inclusiv pentru pacienții critici”, a mai spus Gabriel Predoi.

Unitatea spitalicească va avea patru blocuri operatorii dotate la cele mai înalte standarde, care vor putea asigura intervenții chirurgicale pe țesuturi moi, ortopedie, endoscopii-laparascopii, oftalmologie, neurochirurgie.

Decanul spune că acesta va fi cel mai mare spital universitar veterinar din România și se va afla în topul spitalelor similare din Europa.

„Spitalul va fi integrat atât circuitului didactic, cât și activităților de diagnostic și terapie. Prețurile pentru serviciile oferite vor fi aliniate pieței veterinare în acord cu dotările și specializările medicilor. Având în vedere că aici se vor desfășura activități în pregătirea practică-clinică a studenților, prețurile vor fi cu 10-20% mai mici pe anumite segmente”, a mai spus Gabriel Predoi.