„O să plătești scump, frumoasă cu chip de zână”. Scrisorile unui deținut ÎNDRĂGOSTIT de psihologul închisorii: Am să-ți omor familia

Redactor:
Ioana Sfârlea
„O să plătești scump, frumoasă cu chip de zână”. Scrisorile unui deținut ÎNDRĂGOSTIT de psihologul închisorii: Am să-ți omor familia
Un deținut îndrăgostit de femeia-psiholog care l-a consiliat în închisoare, supărat că femeia nu-i împărtășește sentimentele, i-a trimis acesteia mai multe scrisori în care o amenința cu moartea, desfigurarea, incendierea casei, mașinii și a tuturor bunurilor.

Pentru faptele sale, bărbatul a primit o nouă pedeapsă de la Judecătoria Aiud, 3 ani și 7 luni cu executare, pentru ultraj și influențarea declarațiilor, condamnare împotriva căreia a făcut recurs, iar judecarea dosarului va începe în 23 martie, la Curtea de Apel Alba Iulia.

În timp ce era încarcerat, pe o perioadă de 7 ani, în Penitenciarul Miecurea Ciuc, Kalusi Robert, în vârstă de 35 de ani, din Sovata, recidivist condamnat de mai multe ori, a declarat (formal, după cum au considerat judecătorii), tendințe de suicid și violență cu alți deținuți având, însă, drept scop să se afle în prezența psihologului închisorii, de care se îndrăgostise. La una dintre ședințele de consiliere, deținutul chiar i-a dat femeii câteva foi pe care și-a mărturisit, în scris, sentimentele.

Psihologul și-a anunțat superiorii, moment în care bărbatul i-a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu și divulgarea secretului profesional, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc au deschis o anchetă, preluată ulterior, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, care au clasat dosarul.

Potrivit judecătorilor, în cadrul acestei anchete, bărbatului i s-a permis să studieze dosarul în care avea calitate de parte vătămată și în care se afla declarația psihologului despre situația creată, declarație ce conținea toate datele personale și astfel i-a aflat femeii adresa de domiciliu. Eliberat între timp din Penitenciarul Miercurea Ciuc, bărbatul a ajuns din nou la închisoare, de această dată la cea din Aiud, pentru a executa un rest de pedeapsă, iar de aici i-a trimis victimei sale scrisorile de amenințare.

Potrivit sentinței penale de la Judecătoria Aiud prin care bărbatul a fost condamnat pentru ultraj, s-a reținut că cele trei scrisori „conțin multiple și diverse amenințări grave a persoanei vătămate și a familiei acesteia ce vizează integritatea corporală, viața și bunurile acestora, în legătură cu atribuțiile exercitate de persoana vătămată, cu declarația dată de aceasta în calitate de martor, dar și pentru a o determina să nu denunțe fapta de amenințare prin scrisori”.

În documentul citat sunt exemplificate și câteva expresii din cele trei scrisori, relevante pentru acuzațiile care i s-au adus condamnatului:

„Tu ai făcut sau ai declarat în dosar multe bazaconii și ai adus multe replici infirme, fă cumva și reparăți greșala”, „vei da socoteală pentru mizeria asta ce-ai provocat-o”, „să-ți regreți ziua în care mama ta ți-a dat glas și viață”, „să-ți arăt ce pot sau poate vrei ca niște amici din (…) să se deplaseze la adresa (…) vrei să ai o moarte lentă” , „nu încerca să te duci la poliție să mă denunți altfel se va abate peste tine cel mai cumplit coșmar”, „deplasează-te la Organul de Poliție și retrageți din declarație tot ce ai afirmat negativ despre mine și că mai făcut obsedat într-o declarație”, „familia ta sau iubitul va fi momeala perfectă pentru un accident pe trecerea pietonului sau va da cineva foc la apartamentul de pe (…) și va lua și mașina voastră foc și tot ce aveți. Sper că nu depui plângere altfel mori încet”, sunt câteva rânduri din prima scrisoare trimisă de bărbatul condamnat, la data de 11 septembrie 2017, din Aiud.

După numai două zile, acesta a expediat o nouă scrisoare, fiind și mai agresiv în exprimare: „Ai grijă că nu se știe în acest mandat când voi veni la adresa asta”, „te voi hărțui toată viața”, „să plătești scump frumoasă cu chip de zână nu te las până nu te distrug până te văd îngenuncheată și îți plângi de mila ta și de soarta ta”, „ am rezolvat printr-o persoană care te cunoaște să te aștepte în fața scării cu un recipient plin cu acid de baterie și îți va distruge acel chip de zână și îți va arunca direct pe față și vei fi distrusă”, etc.

A treia scrisoare a fost trimisă, potrivit judecătorilor, după ce bărbatul a luat la cunoștință despre calitatea sa de suspect în dosarul de ultraj și a realizat că femeia nu se lasă intimidată și sesizează organele judiciare: „Te voi găsi și îți nenorocesc familia vă dau foc la domiciliu, am să-ți torturez pe părinții tăi pe doamna (…) o trimit în lumea viselor. Am să-ți omor familia”, „tu ai fost ținta de la început, tu ai fost aleasa, la tine am ținut cel mai mult iar tu mai răsplătit în rău”, a scris bărbatul în data de 29 ianuarie 2018.

La unul dintre termenele de judecată, inculpatul a recunoscut vina, însă în sentința judecătorilor se menționează că „în cursul urmăririi penale a avut inițial o conduită nesinceră, negând orice legătură a sa cu scrisorile de amenințare pe care le-a pus pe seama altor persoane, fiind necesară efectuarea unei expertize grafoscopice în vederea identificării autorului scrierii, fapt ce a dus, în final, la recunoașterea săvârșirii faptelor”.

Pentru fiecare dintre infracțiunile comise, respectiv ultraj, influențarea declarațiilor, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției, magistrații de la Judecătoria Aiud au aplicat pedepsele prevăzute de lege, rezultând, după contopire o condamnare la 2 ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de 1 an 7 luni și 10 zile (1/3 din restul pedepselor pentru care a fost eliberat înainte de termen) inculpatul urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 3 ani 7 luni și 10 zile.

Sentința nu este definitivă și a fost contestată de inculpat, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Foto: Hepta

ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO. Imaginile pe care Simona Gherghe le credea uitate de timp! Cum se poza în...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Decizie disperată luată de familia Cătălinei Ponor, după ce tatăl gimnastei ar fi agresat doi...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BREAKING: Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva....
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide