O turistă din Germania, rănită în Ceahlău, a fost salvată după o intervenție de peste cinci ore – FOTO

Redactor:
Corespondenti
O turistă din Germania, rănită în Ceahlău, a fost salvată după o intervenție de peste cinci ore – FOTO
O turistă din Germania, care a suferit o fractură în timp ce se afla într-o zonă abruptă din masivul Ceahlău, a fost salvată după o intervenție dificilă, care a durat mai bine de cinci ore, a salvamontiștilor.

Potrivit Salvamont România, operațiunea de salvare din Parcul Național Ceahlău a început vineri, în jurul orei 16.30, iar turista rănită a fost adusă la poalele muntelui după ora 20.00.

„Deoarece condițiile meteo au fost favorabile pentru identificarea zonei, a fost folosită o dronă care a transmis cu exactitate coordonatele victimei și alte date necesare. (…) Prima echipa de intervenție a ajuns în jurul orei 16.30 în zona unde s-a produs accidentul și a acordat primul ajutor, imobilizând membrul fracturat cu o atelă vacumatică. În jurul orei 17, odată cu sosire celei de-a doua echipe, victima a fost asigurată și s-a început transportul. Au fost necesare mai multe lansări în coardă pentru a depăși zonele de abrupt”, spun salvamontiștii.

Astfel, în jurul orei 20.00, victima, care avea dureri a fost predată Ambulanței Neamț, care a transportat femeia la spital.

Accidentul a avut loc în zona Polița Scăuiș din masivul Ceahlău și, deși se impunea ca femeia să fie recuperată cu ajutorul unui elicopter, acest lucru nu a fost posibil din punct de vedere tehnic, spun salvamontiștii.

 

 

Inchide