O turistă din SUA a fost ucisă de un urs, în Bucegi

O turistă din SUA a fost ucisă de un urs, în Bucegi
O turistă din Statele Unite ale Americii a fost ucisă de un urs, sâmbătă noapte, pe Valea Ciobanului din Munții Bucegi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 15/02/2012, 09:49
Actualizat: 03/03/2012, 21:21

O turistă din Statele Unite ale Americii a fost ucisă de un urs, sâmbătă noapte, pe Valea Ciobanului din Munții Bucegi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit martorilor, mai mulți turiști au fotografiat o ursoaică pe Platoul Babele, iar aceasta, agitată din cauza blitzurilor și din cauza unor câini, a atacat un grup de turiști care erau pe Valea Ciobanului. O turistă din SUA a murit în urma atacului, în timp ce alte două persoane au fost rănite ușor. Ursoaica a atacat apoi și câteva corturi din zonă, fără a mai face însă victime.

Șeful Centrului de Jandarmi Montani Sinaia, plutonier major adjutant Florin Vintilă, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că grupul de turiști din care făceau parte victimele era format din șase persoane, cinci străini și un român, aceștia împrietenindu-se la telecabină.

"Se pare că ursul ar fi fost fotografiat, cu puțin înainte de a ataca, de un alt grup de turiști, care ar fi aruncat și cu pietre în el. Noi am găsit o persoană decedată și două rănite ușor. Femeia decedată a fost preluată de Serviciul de Medicină Legală Prahova și transportată la morgă, iar cei doi răniți au fost duși la Spitalul din Sinaia, unde au primit îngrijiri medicale și sunt în afara oricărui pericol“, a explicat Vintilă.

Potrivit acestuia, tânăra care a murit era de origine americană și avea 31 de ani. Celelalte două victime sunt un turist român care îi însoțea pe străiniși o altă turistă din SUA, în vîrstă de 27 de ani.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, în jurul orei 23.00, prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 o persoană a anunțat că un grup de turiști a fost atacat de un urs, în timp ce se afla pe o cărare montană din masivul Bucegi. Imediat au fost alertate unitățile de Jandarmerie Montană și Salvamont din zonă, care au plecat în căutarea acestora. Totodată, o echipă a Inspectoratului de Poliție Prahova s-a deplasat la fața locului și a stabilit că, în jurul orei 14.00, un grup format din doi cetățeni israelieni, trei cetățeni americani și un român au plecat din stațiunea Bușteni, cu intenția de a urca la cabana Babele din masivul Bucegi. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, telecabina nu a funcționat, astfel că turiștii au fost nevoiți să parcurgă acest traseu pe jos. Ajungând la cabana Babele, turiștii nu au găsit loc de cazare pentru a rămâne peste noapte, fapt ce i-a determinat să coboare, tot pe jos, spre cabana Caraiman.

În drumul lor spre cabană, cetățenii americani au rămas în urma grupului și au fost atacați de urs.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Prahova, doctorul Daniel Nicolae, Serviciul de Ambulanță a fost solicitat, sâmbătă seara, la ora 22.41, de către salvamontiștii din Bușteni. Echipajul de la ambulanță nu a putut ajunge la locul incidentului din cauza drumului impracticabil.

Doctorul Ciprian Fluieraș de la substația Sinaia a Serviciului de Ambulanță Prahova a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că echipajul ambulanței a ajuns până la telecabina de la Babele cu un autoturism 4X4 aparținând serviciului Salvamont, iar în jurul orei 1.22 medicii au constatat decesul turistei din SUA. Corpul neînsuflețit al acesteia fusese coborât de pe poteca unde grupul de turiști a fost atacat de urs, de către jandarmii montani și salvamontiști. (Mediafax)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...