Oferte turistice pentru sărbătorile de iarnă din Brașov, epuizate cu multe săptămâni înainte

Redactor:
Adrian Macarie
Oferte turistice pentru sărbătorile de iarnă din Brașov, epuizate cu multe săptămâni înainte
Oferte turistice pentru sărbătorile de iarnă din Brașov, epuizate cu multe săptămâni înainte

Râșnovul a intrat în ultimii ani pe harta celor mai căutate zone montane. Vin aici amatorii de sporturi de iarnă și pasionații de competiții montane, dar și turiștii atrași pur si simplu de ofertele localnicilor. Proprietarii de pensiuni s-au pregătit pentru un număr cât mai mare de vizitatori și în acestă iarnă.

Constantin Ungureanu, președintele Asociației Rosenau Turism confirmă: anul acesta stăm foarte bine, unitățile de cazare din Râșnov sunt contractate în proporție de 85% pentru Revelion, iar pentru Crăciun într-un procent de 40%.

Turiștii vor plăti în perioada Crăciunului între 80 și 140 de lei de persoană pe zi, dar pentru Revelion cresc între 90 și 170 de lei.

Tarifele includ micul dejun și mesele festive. Cu mult mai mulți bani plătesc cei care vor să ajungă în Poiana Brașov: Pentru Crăciun, prețurile pornesc de la 200 de lei de persoană pe zi la hotelurile de trei stele și ajung până la 600 de lei la patru stele. Revelionul este și mai scump. Minimum 450 de lei de persoană pe zi la trei stele și spre 1.000 de lei la hotelurile de patru stele. Cu toate acestea, aproape 90% din locuri sunt deja rezervate. Tarifele includ micul dejun și cina, petreceri cu surprize, cine festive cu muzică live sau acces la SPA-uri. Hotelierii care au și restaurante spun că reducerea tarifelor la alimente i-a ajutat să mențină prețurile de anul trecut, potrivit TVR.

Nu la fel de căutată este zona agroturistică Bran Moeciu – Fundata. Aici gradul general de ocupare se apropie doar de 40%.

Proprietarii de pensiuni își umplu acum cămările cu bunătăți, dar își pregătesc și brazii pe care îi vor împodobi. Primii turiști sunt așteptați în minivacanța de 1 decembrie.

Inchide