OFICIAL. Klaus Iohannis, în vizită la Institutul Cantacuzino: Vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie! Ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obținut până acum – VIDEO

OFICIAL. Klaus Iohannis, în vizită la Institutul Cantacuzino: Vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie! Ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obținut până acum - VIDEO
PSD, reacție la apelul lui Iohannis: Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții
Publicat: 08/07/2020, 17:48
Actualizat: 08/07/2020, 18:16

Președintele Klaus Iohannis susține declarații de presă după vizita la Institutul Cantacuzino, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Președintele României Klaus Iohannis s-a aflat astăzi în vizită la Institutul Cantacuzino, unde se efectuează teste pentru coronavirus, dar se face și cercetare.

„Sunt impresionat. Am găsit o echipă foarte motivată, foarte profesionistă, și am văzut unele din instalații, unele care sunt vitale în această etapă. Aici, la institut, se prelucrează foarte multe probe în legătură cu noul coronavirus. Aproape 45.000 de teste au fost prelucrate în ultimele zile ceea ce este foarte notabil, și acest institut deja joacă un rol extrem de important. Însă în afară de aceste prelucrări de teste care sunt, după cum mi-au spus cei care lucrează aici, acțiuni de rutină, se face cercetare și se pregătește și producție de diferite materiale. Deci o mișcare pe care o găsesc foarte pozitivă. Vă felicit și vă îndemn să continuați și la următoarea întâlnire să îmi prezentați deja noutățile despre care am discutat astăzi”, delcară Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus: Răspunderea aparține aturităților și cetățenilor!

„Este evident că trebuie să vorbim în acest context și despre penademie, despre COVID-19. Din acest punct de vedere, astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane pozitive cu noul coronavirus, peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până astăzi. În acest context, trebuie să fac câteva remarci.

În primul rând, dragi români, suntem, deja din martie, în plină pandemie, și pot să spun că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgență în care am luat măsuri dure, în care autoritățile au reacționat rapid, eficient și am reușit să ținem evoluția sub control. Este a doua lună de stare de alertă și lucrurile, din păcate, vedem că nu au evoluat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Însă, în acest context, revin la ce am mai spus înainte, de mai multe ori: Răspunderea, în acest moment, este partajată între autorități și cetățeni. A fost o perioadă foarte dificilă și ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Măsurile care trebuie luate sunt doarte simple: masca, distanța și, evident, spălatul pe mâini”, punctează președintele României.

Președintele României, apel către politicieni: „Să lăsăm divergențele politice deoparte și să ne concentrăm pe soluții!”

„Pe de altă parte, trebuie să fim foarte atenți la ce spun unii și alții fiindcă, în această perioadă, în loc să fim toți de aceeași parte, politicienii să sprijine Guvernul și împreună să îi convingem pe români că este o treabă foarte, foarte serioasă, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie

Este o cale eronată și din acest punct de vedere, vreau să mă adresez și politicienilor și Parlamentului. Suntem într-o situație foarte complicată, este momentul să lăsăm divergențele politice deoparte și să ne concentrăm pe soluții care sunt absolut necesare în această perioadă. Iar în acest sens solicit Parlamentului să ia în debzatere în regim de urgență legea care clarifică carantina și izolarea pentru a reda autorităților acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie.

Nu este momentul să disperăm. Dar în niciun caz nu este momentul să lăsăm garada jos. Și repet, dragi români, împreună am parcurs relativ bine perioada de până acum, haideți să facem un efort să continuăm. Nu lăsați garda jos. Este în jos viața voastră și a celor dragi vouă. Aici nu vorbim de politică, de opțiuni personale, ci de o boală care din păcate a rămas încă în societate.

Să nu ne imaginăm că virusul dispare de azi, pe mâine, dacă cineva dă o lege sau un act administrativ. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, de diferite abordări pur administrative. Dar noi avem cel mai important instrument ca să ne protejăm – conștiința noastră. Dacă respectăm normele care sunt în vigoare, avem o șansă bună să trecem mai departe cu cât mai puține persoane îmbolnăvite și decedate din cauza acestei boli.

Să nu ne imaginăm că dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare și la munte, ține de noi să ne protejăm cât putem de bine. Nu ne-am dorit această boală. Ea ar fi venit indiferent de cine ar fi fost la guvernare, dar haideți să respectăm indicațiile specialiștilor. Haideți să facem aceste lucrui simple ca să îngrădim răspândirea virusului pentru a putea trece cu bine epste această perioadă dificilă”, declară președintele Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...