Olguța VASILESCU despre Klaus IOHANNIS: Va fi o Ordonanță de Urgență care să îi dea un TERMEN limită pentru NUMIRILE miniștrilor

Publicat: 04/02/2019, 10:10

OlguțaVasilescu anunță că se pregătește o Ordonanță de Urgență care să stabilească un termen pentru președintele țării, în care trebuie să se încadreze pentru a numi miniștrii propuși, făcând referire la KlausIohannis, care amână numirile pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor.

„Noi avem niște carențe legislative, în sensul că nu există o lege care să îți dea un termen ție, ca președinte, cât ai voie să tragi de timp pentru a face numirile de miniștrii. Chestiunea aceasta se va rezolva foarte repede printr-o ordonanță de urgență. Acum, Parlamentul s-a întors din vacanță, se pot da ordonanțe de urgență. (…) Va fi o OUG care va da un termen în care dumnealui va trebui să facă numirile. Dacă nu se va încadra în acel termen, atunci vom merge la CCR ca să facem sesizare”, a declaratOlguțaVasilescu, la Antena3.

Totodată, fostul ministru al Muncii, a făcut și o glumă, referindu-se la ultimele imagini cu președintele KlausIohannis, la schi: „Pârtia ar putea să fie Ordonanța de Urgență care să îi dea un termen limită în care să facă numirile”.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că partidul mai așteaptă puțin în ceea ce privește amânarea numirii de către președinteleIohannisa doi miniștri, afirmând că șeful statului ar trebui să spună și de ce refuză numirile de ambasadori.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui KlausIohannisîn care îi cere să-i numească la Dezvoltare și Transporturi pe Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Președintele KlausIohannisi-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentația care însoțește propunerile de numire a Olguței Vasilescu și Mircea Drăghici la Dezvoltare și Transporturi este incompletă.

Șeful statului susține că documentația e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situația judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a anunțat că va sesiza CCR această situație.

De asemenea, vicepreședintele PSDOlguțaVasilescu a declarat că va veni o plângere penală pentru înaltă trădare împotriva președintelui KlausIohannis, precizând că Liviu Dragnea a spus că este deja redactată de ministrul Justiției și de colegii juriști din partid.

„Va veni o plângere pentru înaltă trădare. Cred că domnul Liviu Dragnea a vorbit mai mult despre această chestiune. A spus că este deja redactată de ministrul Justiției și de colegii noștri juriști din partid. Așa am înțeles eu. Știu sigur că la această plângere a lucrat și colegul meu Mircea Drăghici. Deci probabil de aceea nu este numit ministru”, a afirmatOlguțaVasilescu, duminică la Antena 3.

Ea a precizat că dacă șeful statului nu o va numi la Ministerul Dezvoltării și pe Mihai Drăghici la Ministerul Transporturilor, atunci îi vor face o plângere luiIohannispentru abuz în serviciu.

„Și noi dacă nu vom fi numiți, probabil îi vom face o plângere pentru abuz în serviciu”, a conchis Vasilescu.

Liviu Dragnea a declarat, duminică la Parlament, că susține în continuare formularea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva șefului statului KlausIohannis, anunțată de liderul PSD la finalul anului trecut.

„Categoric da (susțin demersul – n.r.). Dacă am spus că o susțin”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul ședinței grupului deputaților PSD de la Parlament.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...