Olguța Vasilescu, despre proteste: E manipulare. Hossu are interese la o firmă de tichete

Olguța Vasilescu, despre proteste: E manipulare. Hossu are interese la o firmă de tichete
Publicat: 09/11/2017, 23:35

„Cred că este foarte multă manipulare. E vorba de interese ale unor lideri de sindicat. (..) Domnul Hosu, cu care am avut mai multe discuții pe legea salarizării, nu avea o problemă pe legea salarizării, decât cu tichetele de masă care nu ar fi trebuit să dispară din această lege (..). A fost prima discuție, >, având interes direct într-o firmă. Apoi au fost discuții pe care le-a avut cu colegul meu Mircea Dobre, de voucherul de vacață. I-a trimis un e-mail, de pe e-mailul sindicatului, în care i-a cerut să modifice o ordonanță de urgență”, a declarat ministrul Muncii la Antena 3.

În mesajul respectiv, liderul Cartel Alfa ar fi solicitat ca operatorii de tichete să câștige 3%, nu 1%.

„Nu am vrut să facem aceste lucruri și de aici a început nebunia. De aici nebunia la legea salarizarii, cu funcționarii publici scoși în stradă, că le vor scădea salariile (..)Acum se încearcă să se spună o să scadă salariile după 1 ianuarie prin acest transfer de contribuții. (..). Sunt interese directe pe care le au acești lideri de sindicat, unii dintre ei. Lideri de sindicat pe care nu i-am văzut ieșind în stradă nici când 200.000 de bugetari au fost dați afară , nici când s-au tăiat 25% din salarii, nici când au încercat să taie pensiile. Probabil au avut o colaborare foarte bună cu guvernul, la nivel personal”, a completat Lia Olguța Vasilescu.

Întrebat dacă o astfel de solicitare este legală, ministrul a spus: „E trafic de influență, cred”.

Și premierul Mihai Tudose i-a adus acuzații, joi seara, pe Facebook, liderului de sindicat, susținând că s-a transformat în lider sindicat al bancherilor și al unor oameni de afaceri „care vor să scoată bani din țară”, fără a plăti impozite în România.

Liderul Confederației Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenționează să înștiințeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranța că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituțională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase