Oprescu anunță data la care noua clădire a Spitalului pentru Copii „Victor Gomoiu” ar putea fi gata

Oprescu anunță data la care noua clădire a Spitalului pentru Copii Victor Gomoiu ar putea fi gata
Publicat: 26/10/2014, 16:44
Actualizat: 28/09/2018, 11:16

„În urmă cu un an și trei luni puneam piatra de temelie, iar acum construcția a fost încheiată, lucrăm deja în interior. Sperăm ca lucrările să fie încheiate spre luna mai 2015”, a spus primarul Sorin Oprescu, în timpul vizitei făcute pe șantierul noului spital, unde a fost însoțit de premierul Victor Ponta și de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Edilul Capitalei a precizat că este vorba de un spital de urgență pentru copii, dar și de o unitate sanitară în care vor exista clinici de la neurochirurgie până la intervenții pe cord.

„Va fi un spital de urgență de înaltă tehnicitate, în care vor fi abordate toate disciplinele, de la neurochirurgie, la intervenții pe cord. Mai sunt două spitale de urgență pentru copii în București, dar cazurile sunt tot mai numeroase și acestea nu fac față. Începem să pregătim structura spitalului. Ministrul Sănătății a fost de acord ca, până la sfârșitul anului, să definitivăm structura spitalului, să o batem în cuie, ca să o prindem în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate din 2015”, a mai spus Oprescu.

Primarul a adăugat că pentru cazurile grave ce trebuie aduse la Spitalul „Victor Gomoiu”, ar fi o soluție ca la unitatea sanitară să fie un elicopter, însă trebuie văzut dacă se va găsi și sursa de finanțare pentru acesta.

„Primul ministru ne-a sugerat ideea să avem și un elicopter, pentru cazurile care vin din afara orașului. Este foarte adevărat că este nevoie de un aparat de zbor pentru cazurile de urgență, dar să vedem dacă găsim și sursa de finanțare. Sigur că merită, este un spital la nivel european”, a mai spus Oprescu.

Noua clădire a Spitalului pentru Copii „Victor Gomoiu” are șase etaje, structurate pe mai multe pavilioane, și aduce un plus de 120 de paturi, de la 157 la 278, a declarat managerul spitalului, profesor dr. Doina Pleșca.

Ea a spus că, din acest moment, încep discuțiile cu Ministerul Sănătății pentru pregătirea personalului medical.

„Problema personalului medical este foarte importantă în acest spital. Va fi o altă abordare a medicinei pediatrice. România va putea să-și trateze copiii în țară, și nu să-i trimită în străinătate. Avem foarte multe cereri de la cadrele medicale care ar vrea să lucreze în spital nostru din 2015, întrucât acesta va fi un spital de top, de excelență în medicina românească”, a adăugat Doina Pleșca.

Spitalul „Victor Gomoiu” este unul dintre cele mai vechi spitale pentru copii din Romania, fiind dat în folosință în 1927. Începând din aprilie 2011, spitalul se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Lucrările la noua clădire a spitalului au început în iunie 2013, în curtea actualei unități sanitare, care funcționează în sediul vechi de aproape 100 de ani.

Noua clădire va fi dotată cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. De asemenea, numărul sălilor de operație va crește de la două, care acum deservesc doar specialitatea ORL, la zece, câte două săli de operații ORL, Chirugie, Ortopedie și alte patru destinate secției Cardiologie.

Spitalul va avea una dintre cele mai moderne secții de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională și cardiologie pediatrică din România.

Noua unitate va fi primul spital universitar de pediatrie din România, întrucât toate secțiile vor fi baze de învățământ universitar și postuniversitar, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

În noua clădire vor fi amenajate spații de joacă pentru copii, la fiecare etaj, alături de spații pentru aparținători. Spitalul va avea un spațiu verde de 3.400 de metri pătrați și o parcare de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanțe.

Clădirea veche a Spitalului „Victor Gomoiu”, care are valoare arhitecturală, va fi consolidată și restaurată, urmând să fie legată de corpul nou printr-o pasarelă de sticlă. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenți, rezidenți, specialiști, găzduind săli de curs, de conferințe, biblioteci și laboratoare, potrivit municipalității.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre români cred că România are o problemă cu tutunul?