Oprescu, răspunzându-i lui Negoiță: În Centrul Vechi face curat Prigoană, ce s-o mai frecăm atâta?

Oprescu, răspunzându-i lui Negoiță: În Centrul Vechi face curat Prigoană, ce s-o mai frecăm atâta?
Publicat: 22/05/2013, 14:47
Actualizat: 30/09/2018, 08:12

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a spus, miercuri, jurnaliștilor, răspunzând unor acuze pe care i le-a adus primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, că în Centrul Vechi curățenia este făcută de firmele lui Silviu Prigoană, el adăugând: „Ce s-o mai frecăm atâta?”.

Solicitat să comenteze acuzele aduse de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care spunea că în Centru Vechi nu se face curățenie bine, Oprescu a răspuns: „Și eu am monitorizarea actului de curățenie. Să le arăt eu ce e în sectoare întâi și după aceea să-mi povestească mie că nu se face. Acolo dânsul are responsabilitatea de a monitoriza și el curățenia, că se face cu firmele de la Sectorul 3. Prigoană face acolo curat, ce s-o mai frecăm atâta?”.

Oprescu a arătat că a prezentat în Comisia de industrii a Camerei Deputaților, referitor la Legea salubrizării, punctul său de vedere legat de dezvoltarea unitară a orașului.

„De fapt, problema de fond este următoarea: aceea de a se dori să se transforme unitățile, subdivizunile Bucureștiului în unități administrativ-teritoriale. În condițiile astea nu văd care să mai fie rolul Primăriei Generale. Dar în condițiile astea dispare și monitorizarea și controlul dezvoltării orașului. Este un început, vreau să spun, asta nu o stabilește decât Legea administrrației, ceea ce mă îndoiesc că logica ar putea să ducă…”, a spus Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, cheltuielile pentru curățenie sunt foarte mari, ajungând, în medie, la suma de 22,5 milioane de euro pe an pentru fiecare sector.

„S-a ajuns totuși la costuri serioase, aproape o medie de 22,5 milioane de Euro pe an de sector și știu lucrul ăsta și am și certitudinea că așa se întâmplă, pentru că noi plătim la Sectorul 5. Ori vorbim de dezvoltare echilibrată, ori de povești… Eu am prezentat situația unui oraș care dorește să se dezvolte unitar și povara financiară pentru cetățenii lui să fie aceeași, nu diferențiată”, a mai spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și primarii de sector Andrei Chiliman, Robert Negoiță, Rareș Mănescu și Cristian Popescu Piedone au venit, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei Deputaților, unde se discută Legea salubrizării.

Legea salubrizării este una care suscită un deosebit interes, având în vedere pozițiile divergente exprimate în acest sens de municipalitatea generală și de cea de sectoare pe tema recentralizării serviciilor de salubrizare.

Astfel, în debutul dezbaterilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a precizat că poziția tuturor primarilor de sectoare este una clară, potrivit căreia sarviciile de salubritate trebuie să rămân în continuare la sectoare.

„Punctul nostru de vedere este că Salubritatea trebuie să rămână la sectoare, unde se află și azi și funcționează bine. Salubritatea a fost transmisă de la Primăria Generală la Sectoare acum 10 ani, se află la sectoare. Salubritatea e un punct câștigat și se face curățenie în București. Cu toții am clamat la alegeri descentralizarea. Să iei salubrizarea de la sectoare, să o duci la Primăria Generală e orice altceva, dar nu descentralizare, e invers descentralizării”, a spus Negoiță.

El l-a acuzat pe primarul general Sorin Oprescu pentru faptul că a promis, acum șase luni, când a avut loc o discuție similară tot la Comisia de industrii, că îi va invita pe primarii de sector la dezbateri pe această temă, lucru care nu s-a mai întâmplat.

La rândul său, primaul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat că punctul de vedere al Asociației primarilor de sector privind amendamentele la Legea salubrizării a fost trimis, toți rpimarii de sector având poziții corelate.

„Cel mai mare inters e să fie rezolvată această problemă. Problema o au cei care se lovesc zilnic de ea, ori noi (primarii de sector – n.r.) suntem în București cei care avem responsabilitatea salubrizării din 2001. Am găsit soluții să rezolvăm. Dacă facem legile, să le facem ca ele să fie eficiente pentru administrația publică, și nu în interesul unei firme de salubritate, a unor funcționari din primărie, fie că e de Sector sau Generală, care au anumite jocuri sau nu își mai găsesc de lucru dacă nu mai au această activitate”, a spus Chiliman.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a părăsit, miercuri, înainte de final, dezbaterile din Comisia de industrii a Camerei Deputaților privind Legea salubrizării, el refuzând să facă declarații jurnaliștilor, precizând însă că va face un referendum în Sectorul 4 pe acest subiect.

„Nu fac declarații. Voi face un referendum în Sectorul 4 să aflăm dorința cetățenilor. Voi face o conferință de presă și voi anunța atunci”, a spus Popescu Piedone.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cum ne ajută Inteligența Artificială să înțelegem mai bine virusurile?
×