Oradea:Cinci ani de închisoare pentru șoferul care a accidentat mortal o tânără și a rănit alte două

Oradea:Cinci ani de închisoare pentru șoferul care a accidentat mortal o tânără și a rănit alte două
Orădeanul Iuliu Kiss, cunoscut în mediul interlop ca "Paprika" și care, băut fiind, a accidentat mortal cu mașina o tânără și a rănit grav alte două, în vara anului trecut, în Oradea, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă și executorie.
Publicat: 26/06/2012, 14:53
Actualizat: 26/06/2012, 14:53

Orădeanul Iuliu Kiss, cunoscut în mediul interlop ca „Paprika” și care, băut fiind, a accidentat mortal cu mașina o tânără și a rănit grav alte două, în vara anului trecut, în Oradea, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă și executorie.

Orădeanul Iuliu Kiss a fost condamnat, prin sentință definitivă și executorie, la cinci ani de închisoare pentru accidentul provocat anul trecut, într-o intersecție din Oradea, în urma căruia o tânără, Adriana Jurcan, a murit și alte două au fost grav rănite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost făcută publică marți, de avocatul Mircea Ursuța, reprezentantul familiei Jurcan, pe site-ul său.

„Prin decizia penală nr 968/R/25 iunie 2012, Curtea de Apel Cluj a admis recursurile părților civile Jurcan și al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, menținând încadrarea juridică de ucidere din culpă de către un șofer având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, prevăzută de art. 178 alin. 3 Cod penal, încadrare reținută inițial prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea și a aplicat o pedeapsă rezultantă de cinci ani închisoare în regim de executare”, a arătat avocatul.

De asemenea, pe latura civilă, Curtea de Apel Cluj „a luat act de tranzacția încheiată de părțile civile și asigurătorul în cauză, tranzacție în baza căreia au fost achitate despăgubirile civile”. Astfel, despăgubirile civile solicitate au fost plătite de firma de asigurări.

Ursuța a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că procesul s-a judecat la Cluj-Napoca în urma cererii de strămutare făcută de familia Jurcan după ce, în iarnă, Kiss a fost eliberat de Curtea de Apel Oradea, cu toate că fusese condamnat la închisoare cu executare în primă instanță, în schimbul unei cauțiuni de 55.000 de lei.

Potrivit avocatului Ursuța, sentința de condamnare cu executare pentru ucidere din culpă este o premieră în Bihor în cazul unui accident rutier cu victime.

Conform sursei citate, sentința este definitivă și executorie.

Accidentul a avut loc în 11 iunie 2011, la intersecția străzilor Meșteșugarilor și Barcăului, din cartierul orădean Ioșia.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism Mercedes cu 160 de kilometri la oră, pe strada Barcăului, a izbit o mașină Tico în care se aflau trei tinere – două surori gemene de 24 de ani și verișoara lor de 25 de ani – și care se deplasa pe strada Meșteșugarilor, arteră cu prioritate.

În urma impactului, autoturismul Tico a fost proiectat la aproximativ 60 de metri de locul accidentului, lovind un BMW parcat în zonă. Una dintre cele trei tinere, o fată în vârstă de 24 de ani, a murit pe loc, iar celelalte două au fost rănite grav, fiind transportate la Spitalul Clinic Județean Oradea.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că vina pentru producerea accidentului îi aparține lui Iuliu Kiss, aflat la volanul Mercedesului, care se grăbea să ajungă la o nuntă. El a fost reținut, în 13 iunie, sub acuzația de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism cu îmbibație alcoolică peste limita legală.

Ulterior, magistrații Judecătoriei Oradea au respins cererea de arestare preventivă a șoferului, însă decizia a fost atacată cu recurs de către procurori. Magistrații Tribunalului Bihor au admis recursul procurorilor și au dispus ca șoferul să fie arestat pe 29 de zile.

Șoferul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în 11 iulie, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă. Odată cu înregistrarea dosarului la Judecătoria Oradea, magistrații au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul lui Kiss, cu 30 de zile.

Între timp, starea de sănătate a surorii gemene a fetei care a murit, tânără care a fost transportată la Spitalul Județean Oradea cu grave leziuni cerebrale și care se afla în comă, s-a ameliorat, ea fiind externată.

Surse judiciare declarau că bărbatul a fost cercetat într-un dosar de trafic de droguri, pentru consum. „Kiss Iuliu Alexandru a mai fost cercetat într-un dosar pentru trafic de droguri, ca și consumator, și a primit o sancțiune administrativă. În urma analizelor de sânge după accident s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,10 la mie”, declarau surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, Kiss este cunoscut în mediul interlop din Oradea sub numele de „Paprika”.

Judecătoria Oradea a pronunțat, în 16 decembrie 2011, sentința în procesul intentat lui Iuliu Kiss pentru ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală gravă din culpă, în urma accidentului.

Judecătorul a dispus condamnarea lui Kiss la trei ani și patru luni de închisoare cu executare și obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 euro către familiile victimelor.

Din suma respectivă, părinții Adrianei Jurcan, tânăra decedată, urmau să primească despăgubiri morale în valoare de 100.000 de euro, sora acesteia, Anca, cea care a supraviețuit accidentului, urma să beneficieze de 150.000 de euro, iar cea de-a treia victimă, Mihaela Jurcan, verișoara fetelor, de 50.000 de euro.

Totodată, instanța a dispus acordarea unor despăgubiri morale și pentru fratele gemenelor, Călin, în valoare de 40.000 de euro, dar și pentru prietenul tinerei moarte, Călin Buz, de 20.000 de euro.

Sentința nu era definitivă, fiind atacată cu recurs atât de apărătorul lui Kiss, cât și de familiile victimelor.

În ianuarie, Curtea de Apel Oradea a dispus eliberarea din arest a lui Kiss în schimbul unei cauțiuni fixate la suma de 55.000 de lei, fiind una dintre cele mai mari cauțiuni dispuse de o instanță din Bihor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...