Orașul din România în care o casă costă doar 1.800 de euro. În preț e inclus și un teren de 4.300 mp

Orașul din România în care o casă costă doar 1.800 de euro. În preț e inclus și un teren de 4.300 mp
SURSA FOTO: Pexels
Publicat: 16/06/2022, 10:55

Dacă în București și în marile orașe prețurile locuințelor au explodat în ultimele luni pe fondul pandemiei și a războiului din Ucraina, nu același lucru se întâmplă în orașele mai mici din provincie. În municipiul Zalău, oamenii își vând proprietățile la prețuri derizorii.

Este și cazul unei proprietare din Zalău. Ea a postat în urmă cu câteva zile pe un site de anunțuri imobiliare un anunț în care spune că vinde o casă plus teren  de 4.300 de metri pătrați, la doar 1,800 de euro. Mai mult decât atât, prețul este negociabil.

”Vând casă nelocuibilă în Zalău, strada cetății Nr. 116 cu terenul aferent în suprafața de 4300 de metri. Toată utilitățile sunt prezente (gaz, curent, canalizare). Vând și o livadă în suprafața de 10 arii la intrarea în Ortelec. Mai multe detalii la telefon”, este descrierea postată pe Olx.

Orașul din România unde un apartament costă cât un loc de parcare în București

Același lucru se întâmplă și în orașele din sudul țării. Spre exemplu, la Zimnicea, în județul Teleorman, o persoană își poate achiziționa un apartament cu două sau chiar trei camere, pentru doar 12.000 de euro, practic, cât o parcare din București.

În Capitală, la blocurile noi, un loc de parcare, subteran sau suprateran costă între 7.000 – 20.000 de euro, însă prețurile locuințelor pot fi și mai mari în funcție de zonă.

Consultând anunțurile de vânzare de pe OLX am observat un apartament cu trei camere care se vinde pentru 12.136 de euro. Un alt apartament cu două camere, mobilat mai modern se vinde în schimb cu 20.000 de euro.

Tot la Zimnicea găsim și apartamente care costă chiar și 8.000 de euro, chiar mai puțin decât un loc de parcare din cartierele rezidențiale din București.

Cel mai scump oraș din țară este Cluj Napoca, unde pentru un singur metru pătrat, românii plătesc prețuri care depășesc 2.000 de euro, scrie money.ro.

Bucureștiul se află undeva la mijloc, cu aproximativ 1.700 de euro pe metrul pătrat.