Orban, despre bugetul de stat: Nu am vorbit eu de angajarea răspunderii / Despre Legile justiției și OUG 114: Vineri adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea

Redactor:
Diana Grigore
Orban, despre bugetul de stat: Nu am vorbit eu de angajarea răspunderii / Despre Legile justiției și OUG 114: Vineri adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea
Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu a vorbit despre o asumare a răspunderii privind Legea bugetului de stat pentru anul 2020, însă are ca obiectiv adoptarea acesteia în Parlament până pe 31 decembrie.

Orban: Există riscul ca ANI să nu mai aibă conducere după 24 decembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că există riscul ca ANI să rămână fără conducere după încetarea mandatului actualului președinte al instituției, respectiv pe 24 decembrie, deoarece nu a fost ales Consiliul Național de Integritate, care avea atribuția de a desemna noul șef al ANI.

„Mi-a atras atenția asupra faptului că nu este ales Consiliul Național de Integritate. El trebuie stabilit după o procedura legală care implică și Parlamentul. Absența unui Consiliu Național de Integritate va afecta funcționalitatea instituției, pentru că mandatul președintelui ANI încetează în conformitate cu legea cred că în jurul datei de 24 decembrie, și în cazul în care nu există un Consiliu Național de Integritate care să desemneze conducerea ANI riscă să se ajungă într-o situație în care ANI să nu mai aibă conducere. Mulți s-ar bucura, dar eu consider că funcționalitatea ANI este extrem de importantă.
Am investigat mai multe posibilități. O să am discuții cu mai mulți parteneri”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a avut joi, la ora 8:30, o întrevedere de lucru cu președintele Agenției Naționale de Integritate, Bogdan Stan, la Palatul Cotroceni.

Orban, despre Legile justiției și OUG 114: Vineri adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta vineri un proiect pentru a intra în calendatul de angajare a răspunderii privind modificarea Legilor Justiției și a OUG 114. Șeful Executivului a precizat că OUG 114 este în curs de elaborare

„Eu am ca obiectiv ca la ședința de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. (…) OUG 114 este în curs de elaborare, mai necesită un mecanism de consultare a mediului de afaceri, a confederațiilor sindicale, a partenerilor sociali, în special o consultare și a unor entități publice, cum este Autoritatea Națională de Reglementare în Energie și vom stabili momentul potrivit în care suntem pregătiți să ne angajăm răspunderea, dar și în privința abrogării prevederilor nocive ale dezastruoasei OUG 114, obiectivul nostru este să finalizăm cât mai curând proeictul de lege, astfel încât să putem să ne prezentăm în fața Parlamentului”, a afirmat Ludovic Orban, joi.

Chestionat dacă săptămâna viitoare va exista o asumare a răspunderii, pe Justiție, premierul a răspuns că „cel puțin pe Justiție”.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei și financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcțiilor.

Știrea inițială. „Dumneavoastră vorbiți de angajarea răspunderii, eu nu am vorbit de angajarea răspunderii.

Obiectivul nostru este să finalizăm într-un termen cât mai rezonabil proiectul Legii bugetului de stat și să îl trimitem în dezbaterea Parlamentului.

Obiectivul nostru evident este acela că Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la sfârșitul anului, astfel încât orice român să știe foarte clar la ce să se aștepte în anul 2020 din partea acesto două legi.

Orice firma să își facă planul de afaceri, orice om să își facă planul de cheltuieli în funcție de veniturile care vor rezultă din Legea bugetului de stat”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă își va asuma răspunderea pe Legea bugetului pentru 2020.

Șeful Executivului a precizat că are ca obiectiv ca Legea bvugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până în dată de 31 decembrie.

Întrebat când va fi adoptată Legea plafoanelor bugetare, premierul a răspuns: „ Cât mai repede”.

Citește și..
Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide