Orban, despre SIIJ: Facem consultarea cu CSM, după ce vor avea loc alegerile din cadrul Consiliului

Redactor:
Teodor Bobei
Orban, despre SIIJ: Facem consultarea cu CSM, după ce vor avea loc alegerile din cadrul Consiliului
Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), după ce vor avea locul alegerile în cadrul CSM.

„Este în curs de consultare, consultare care a fost inițiată de Ministerul Justiției, consultarea magistraților. Dacă în celelalte privințe există un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM știți foarte bine că urmează să aibă loc alegeri și vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, după ce vor avea loc aceste alegeri”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul Biroului Politic Național al PNL, luni, întrebat despre măsurile ce vor fi luate privind SIIJ.

Liderul PNL a mai spus că România va trebuie să transpună în practică recomandările Comisiei Europene, pentru a fi ridicat cât mai repede MCV.

„Evident că, ceea ce am spus cu toate ocaziile, obiectivul nostru este acela de a face pași înainte pentru a ajunge cât mai repede la încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România, iar pentru atingerea acestui obiectiv, va trebui să transpunem în practică recomandările formulate de Comisia Europeană, cuprinsul raportului privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, inclusiv, cele legate de Secția Specială”, a conchis Orban.

Inchide