Orban, după discuțiile cu Iohannis: Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate

Orban, după discuțiile cu Iohannis: Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate
Publicat: 10/01/2020, 12:50

„Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidențiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practcă voința oamenilor. E absolut necesar ca puterea să revină la popor și cetățenii să își aleagă reprezentanții, astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români care să ducă România într-o poziție bună”, a spus Ludovic Orban, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă își va da demisia, premierul a susținut că vor fi aplicate cele mai bune soluții pentru declanșarea alegerilor.

„Nu o să vă dezvălui strategia pe care am gândit-o. Cert este că am convenit împreună că asta este cea mai bună soluție pentru România. Cu siguranță vom găsi cele mai bune soluții pentru a determina declanșarea procedurii de anticipate. Vom aplica cele mai bune soluții, astfel încât să atingem obiectivul de a reda puterea în mâna oamenilor”, a subliniat Orban.

Șeful Executivului precizează că a stabilit cu președintele României ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu alegerile locale, dacă va fi posibilă procedura de declanșare a acestora.

„Am discutat, ar fi util și bine să fie simultan cu localele, în cazul în care vom reuși să derulăm procedura necesară până la locale. Oricum, la o dată apropiată de locale, dacă nu va fi posibil la locale”, a mai spus Orban.

Stirea inițială: Președintele Klaus Iohannis va discuta, vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate.

Potrivit agendei oficiale publicate pe site-ul Guvernului, întrevederea are loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11:00.

Șeful statului a anunțat, joi, la Palatul Cotroceni, că va discuta cu premierul despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate. Kalus Iohannis a fost întrebat joi dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban și dacă acesta ar accepta, în vederea declanșării alegerilor anticipate.

„Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentur formarea unui nou Guvern. Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Dl Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă i-ar putea oferi garanții lui Ludovic Orban că tot el ar fi numit premier, după alegerile anticipate, Klaus Iohannis a răspuns: „O întrebare ciudată. Pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca premier. În continuare eu cred că Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie interimar. Nu cunosc că ar exista o astfel de discuție și nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. Sunt foarte mulțumit și îmi doresc să continue Ludovic Orban”.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Buzău, că este normal ca președintele Klaus Iohannis să își dorească anticipate „ca să poată schimba acest guvern dezastruos”.

Și Călin Popescu Tăriceanu consideră că o demisie a premierului pentru declanșarea alegerilor anticipate ar fi un gest „egoist”, mai ales în condițiile unei crize internaționale generate de conflictul din Orientul Mijlociu. Liderul ALDE a mai spus că acest gest ar desconsidera Parlamentul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice