Orban: Numărul mare al românilor din Diaspora nu trebuie să devină o tragedie

Redactor:
Elena Crangasu
Redactor:
Mediafax
Orban: Numărul mare al românilor din Diaspora nu trebuie să devină o tragedie
Ludovic Orban a declarat, luni, în ședința solemnă de la Parlament, este de datoria politicienilor să respecte așteptările cetățenilor și să lucreze pentru adoptarea deciziilor necesare și că numărul mare al românilor din Diaspora nu trebuie să devină o tragedie a României.

„Este datoria parlamentarilor de astăzi, a guvernului, a liderilor politici în general, să respecte aceste așteptări și să lucreze pentru adoptarea deciziilor necesare, inclusiv prin re-examinarea sistemului constituțional și legislativ, astfel încât democrația să fie întărită. La fel ca în 1918 și apoi în 1919-1920, unitatea de voință și acțiune dintre societate și elitele politice s-a arătat a fi cheia progresului țării. Iar România are nevoie de progres, o știm cu toții, o știe întreaga societate, numai decizia politică și administrativă întârzie să recunoască până acum aceste așteptări”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că, indiferent de situație, clasa politică este obligată să acționeze în conformitate cu voința clare exprimată de societate.

„Așa cum ne-am angajat în fața dumneavoastră, prin programul nostru, Guvernul în numele căruia vă vorbesc astăzi, va lucra – în timpul limitat pe care îl avem la dispoziție – pentru a da un impuls hotărât României în direcția acestui progres și va coopera cu toate forțele politice și sociale care sunt în mod onest devotate interesului public”, a adăugat premierul și că

Orban a vorbit și despre românii din străinătate, afirmând că spus că nu poate fi „ignorată” voința și contribuția românilor din diasporași că „implicarea Diasporei în viața politică românească este semnul clar al dorinței de a contribui la progresul țării” și că „suntem obligați să răspundem cum se cuvine”, ținându-i aproape și știind cum să-i aducem înapoi.

„Românii din afara țării sunt o resursă prețioasă, oriunde s-ar afla, o parte a societății noastre, față de care statul român trebuie să fie responsabil. (…) Astăzi, Diaspora românească este foarte puternică, mult mai prezentă, iar dorința sa de a participa la construirea viitorului țării este la fel de mare. Nu putem ignora voința și contribuția acestor concetățeni ai noștri, deoarece toți suntem parte ai aceleiași națiuni. Faptul că a cincea parte dintre cei care își exercită dreptul de vot trăiesc astăzi în afara țării, nu trebuie să devină o tragedie a României, și nu va deveni cu o singură condiție, dacă vom ști să ținem legătura cu ei, să ținem cont de ceea ce așteaptă de la noi, dacă vom ști să-i aducem înapoi pe cei care-și doresc și să-i ținem aproape pe cei care preferă să-și construiască viitorul în altă parte, dar vor și le pasă de destinul țării din care provin”, a explicat premierul.

La momentul publicării acestei știri, are loc, în Parlament, ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată celebrării Zilei Naționale a României. La eveniment participă Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Principesa Margareta, Preafericitul Daniel, precum și Emil Constantinescu.

Citește și..
Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide