OTV poate emite până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci nu se termină procesele dintre CNA și post

OTV poate emite până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci nu se termină procesele dintre CNA și post
Publicat: 22/01/2013, 15:45
Actualizat: 28/09/2018, 15:08

OTV poate să funcționeze până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci instanța supremă nu se pronunță în cazul recursurilor făcute de CNA, după ce Curtea de Apel București a suspendat două Decizii ale Consiliului care prevedeau înjumătățirea licenței televiziunii, până la 29 mai 2012.

Curtea de Apel București a anulat, pe 23 mai, decizia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) numărul 196 din 24 aprilie, prin care Consiliul a redus pentru a treia oară licența televiziunii, până la data de 29 mai 2012. De asemenea, instanța a decis și suspendarea acestei decizii a CNA până când se va judeca recursul.

Decizia din 23 mai a instanței a venit după ce Curtea de Apel București a admis, pe 11 mai, și solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătățire a licenței televiziunii lui Dan Diaconescu, până la data de 28 septembrie 2012.

În ambele cazuri, Răsvan Popescu, președintele CNA, a spus că instituția pe care o conduce va face recurs.

Pe de altă parte, înainte de decizia instanței din 23 mai, Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care deține licența audiovizuală a OTV, solicitase deja CNA prelungirea licenței televiziunii, care urma să expire pe 29 mai, după cum au declarat pe 18 mai, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Consiliului.

Cererea de prelungire a licenței OTV a fost depusă la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflându-se în insolvență.

Respectiva solicitare a fost luată în discuție de membrii CNA în ședința de vineri, 25 mai. În urma recentelor decizii ale instanței, membrii CNA au decis că OTV poate funcționa până la 1 aprilie 2013. La această dată ar fi expirat de drept licența CNA, înainte ca membrii Consiliului să o înjumătățească de trei ori, din cauză că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie.

Totuși, dacă până la 1 aprilie 2013, instanța supremă va da câștig de cauză CNA, în procesele dintre instituție și OTV, membrii Consiliului vor lua în discuție o eventuală prelungire a licenței televiziunii înainte de data de 1 aprilie 2013.

CNA a înjumătățit în mai multe rânduri licența OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai putea emite doar până la data de 29 mai 2012. Șirul de sancțiuni de înjumătățire a licenței audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

În mod normal, licența audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013. Pe 27 martie 2012, însă, CNA a hotărât să o înjumătățească până la data de 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie 2012, CNA a decis din nou înjumătățirea licenței, pentru că Dan Diaconescu a continuat să își facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie 2012.

În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai putea emite până pe 29 mai.

Prezent la ședința CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV și realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcție în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenți și alți reprezentanți ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte și nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar și ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanții unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunțat CNA că a atacat în instanță prima decizia de înjumătățire a licenței sale.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deține o televiziune – Direct Digital TV (DDTV).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern