Ovidiu Andrei, polițistul lovit de Cristian Boureanu, nemulțumit de sentință

Publicat: 23/06/2018, 10:53
Actualizat: 25/03/2019, 21:38

„Îmi creează un sentiment de frustrare faptul că integritatea fizică și prestigiul profesional al polițistului valorează 30.000 de lei. În realitate, nu este vorba despre bani, este vorba despre MESAJUL pe care autoritatea judecătorească, ce-i drept, poate în primul caz mediatizat cu adevărat, îl transmite societății civile. Nu este doar îngrijorarea mea, este un sentiment de neliniște generală, de îngrijorare în rândul colegilor mei care zilnic se expun riscului de a fi agresați, situațiile conflictuale fiind nelipsite în cadrul unei zile de muncă”, a declarat Ovidiu Andrei, pentru agenția de presă Mediafax.

Agentul spera ca magistratul care a pronunțat decizia să aibă în vedere faptul că pedeapsa dispusă pentru Boureanu ar fi trebuit să fie una care să-i protejeze pe polițiști de astfel de pericole.

„Mă așteptam ca în ochii celor care împart dreptatea, prejudiciul moral suferit de mine să aibă o reparație ECHITABILĂ, care să ne ocrotească deopotrivă pe mine și pe colegii mei de expunerea la astfel de incidente. Mesajul transmis e cu totul și cu totul altul. Oricine are 7.000 de euro în buzunar POATE BATE UN POLIȚIST pe stradă și își ia o pedeapsă cu suspendare. De fapt, acesta este of-ul breslei. Eu am avut doar neșansa să fiu vocea”, a mai spus Ovidiu Andrei.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat, miercuri, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanupentru ultraj și au achitat-o pe iubita acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. În decizia pronunțată, judecătorii îl mai obligă pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, polițistul pe care fostul parlamentar l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale. Decizia poate fi contestată.

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a declarat, imediat după aflarea deciziei, că respectă decizia judecătorului, precizând însă că NU L-A ATINS PE AGENT.

„Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo și s-a uitat pe probele existente, pentru că sunt probe care nu au ajuns la dosar. O singură concluzie vreau să trag. M-am legitimat și decizia arată foarte clar că nu există acuzația că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii cu nume prenume, data nașterii, cu document emis de ministerul Transporturilor în România și cu adresa din buletin. Nu l-am atins pe polițist. Nu i-am rupt uniforma, eu am fost acuzat pentru că l-am degradat, i-am rupt epoleții și uniforma. Uniforma este întreagă și a fost întreagă tot timpul. Nici poveste că l-am imobilizat, i-am prins mâna la spate și i-am făcut fractură de mână. Am fost acuzat de asta pe perioada cât am fost în arest. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea publică, camerele MAI, ale administrației publice locale care arată foarte clar că ușile s-au închis o singură dată”, a declarat, miercuri, Cristian Boureanu, la ieșirea de la instanță.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de Poliție rutieră. Procurorii susțin în rechizitoriu că acesta „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?