PANDEMIE. Alexandru Rafila estimează care ar putea fi situația reală a infectărilor cu SARS-CoV-2 din România: „Numărul de cazuri este și de 20 de ori mai mare decât cel depistat”

PANDEMIE. Alexandru Rafila estimează care ar putea fi situația reală a infectărilor cu SARS-CoV-2 din România: „Numărul de cazuri este și de 20 de ori mai mare decât cel depistat”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Rafila, despre măștile care trebuie purtate de copii la școală: „Cred că este o foarte bună soluție...”
Publicat: 16/06/2020, 09:15
Actualizat: 16/06/2020, 10:21

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a estimat în cursul zilei de 15 iunie, care ar putea fi situația reală a infectărilor cu noul coronavirus din România.

Acesta a făcut estimarea incluzând și persoanele care poartă virusul, dar sunt asimptomatice, deci nu prezintă simptomele specifice infectării și sunt doar purtători ai SARS-CoV-2, potrivit Digi24.

„Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a declarat Alexandru Rafila.

Testarea în masă a populației, subiect controversat: „Nu are niciun fel de rost”

De asemenea, Alexandru Rafila a explicat și de ce nu este un susținător al testării în masă a populației dând exemplul orașaului Wuhan, epidentrul pandmeiei, care are o populație de aproximativ 11 milioane de locuitori, peste jumătate din întreaga populație a României.

„Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior.

Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost. (..) Nu are rost să testezi toată populaţia prin PCR, pentru că o să-mi dea o cifră de 0,0001 şi este inutil”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Trendul ascendent al îmbolnăvirilor: „Ăsta este adevărul și e important ca acest trend să nu dureze foarte mult”

De asemenea, șeful Societății Române de Microbiologie a susținut că tendințele în ce privește infectările noi cu coronavirus sunt îngrijorătoare, precizând că numărul infectărilor de astăzi, mai redus decât în ultimele zile, se datorează numărului mic de teste realizate și că testele pozitive reprezintă 5% din total.

„În momentul în care ai multe cazuri noi decât numărul persoanelor care sunt externate, considerate externate și vindecate, evident că numărul total de persoane bolnave, practic, crește. Ăsta este adevărul și e important ca acest trend să nu dureze foarte mult încât să se acumuleze din nou un număr mare de persoane bolnave. Acum avem în jur de 5.000 de persoane care sunt internate în spital și care sunt diagnosticate cu infecția cu noul coronavirus. Am avut mai mult, am avut vreo 8.000 și sigur că și proporția de vindecări din 8.000 este mai mare decât numărul de persoane care se vindecă din 5.000 pacienți”, a precizat specialistul.

Grupul de Comunicare Strategică anuța că până pe 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.165 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.817 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima, au fost înregistrate alte 166 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția