PANDEMIE. Consultant în turism, sfat pentru călători: „Le recomand să își facă asigurări”

PANDEMIE. Consultant în turism, sfat pentru călători: „Le recomand să își facă asigurări”
PANDEMIE. Consultant în turism, sfat pentru călători: „Le recomand să își facă asigurări” / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27/03/2021, 22:00
Actualizat: 06/04/2021, 14:14

Cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus nu îi sperie pe turiștii români, arată un sondaj realizat de agenția de turism Travelminit. Majoritatea respondenților au spus că vor începe să meargă în vacanță începând cu perioada Paștelui și vor continua să facă asta și pe timpul verii, relatează AlephNews.

Consultant în turism, sfat pentru călători: „Le recomand să își facă asigurări”

Înainte de de pandemie, Maria Florea era obișnuia să își facă vacanțele în străinătate. Turista speră să meargă peste granițe și în vara aceasta. Totuși, până atunci deja și-a rezervat o vacanță în țară.

Maria Florea, turistă: „De Paște, de obicei, noi preferăm să stăm în familie și să plecăm zilele următoare. Și am ales o vacanță în Transilvania, am rezervat o căsuță într-un copac. E o vacanță de cuplu. Și e așa, într-un loc mai retras. Încă nu avem curaj să ne aventurăm în destinații mai populate, ca să zic așa.”

Majoritatea turiștilor, concedii între cinci și opt zile

Majoritatea turiștilor vor sta în concediu între cinci și opt zile și doar 1% vor petrece în perioada liberă peste șapte zile departe de casă, mai relevă sondajul.

Traian Bădulescu, consultant în turism:În primul rând, recomand turiștilor să se documenteze în privința condițiilor impuse la destinație”

Traian Bădulescu, consultant în turism, confirmă că imunizarea populației vine cu o doză în plus de optimism și îi încurajează atât pe români, cât și pe străini, să reînceapă să călătorească.

„În primul rând, recomand turiștilor să se documenteze în privința condițiilor impuse la destinație. Și le recomand turiștilor să își facă asigurări. De Paște în România, ca să începem cu sărbătorile de Paște, un cuplu poate să își petreacă un mini-sejur de câteva nopți de cazare și cu, să spunem, un 150-200 de euro la o pensiune sau la un hotel pe litoral”, mai afirmă Traian Bădulescu, consultant turism.