PANDEMIE. „Ieșiți să faceți dragoste!” Recomandarea Autorităţii pentru Sănătate din Danemarca

PANDEMIE. „Ieșiți să faceți dragoste!” Recomandarea Autorităţii pentru Sănătate din Danemarca
Copenhaga, capitala Danemarcei (FOTO: Pixabay)
Publicat: 17/05/2020, 21:14
Actualizat: 06/04/2021, 23:25

În timp ce autoritățile române sunt preocupate să îi țină pe români în case, cele din Danemarca le recomandă oamenilor să facă sex, chiar dacă pentru acest lucru sunt nevoiți să iasă din case. Medicii recunosc: viaţa sexuală sănătoasă denotă şi o sănătate bună.

Recomandările pentru cetățenii danezi, inedite:

Directorul general al Autorităţii pentru Sănătate din Danemarca, Sorem Brostrom, i-a încurajat pe danezi să facă sex, relatează Mediafax.

„Suntem fiinţe sexuale şi, desigur, trebuie să facem sex. Chiar dacă eşti single, relaţiile sexuale scurte şi practicate cu persoane cunoscute nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat acesta.

Brostrom a mai spus că abordarea strictă a danezilor în legătură cu distanţarea socială nu se aplică şi în cazul sexului.

Românii, la polul opus:

„Viaţa sexuală bună, viaţa sexuală sănătoasă este indicatorul unei situaţii de sănătate generală foarte bună”, a declarat dr. Radu Mihalca, medic primar endocrinolog cu supraspecializare în sexologie.

Cei mai mulţi români spun că din partea autorităţilor au primit un alt tip de recomandări: #staiacasă.

Oficialii şi forţele de ordine au fost prea preocupaţi să  dea amenzi, sunt de părere românii.

„Ce trebuiau să facă autorităţile? Să le dea un avertisment”, este răspunsul pe care îl dă un trecător întrebat ce părere are de atitudinea autorităţilor. „De la început nu trebuia aşa. Au fost prea duri, zic eu”, a mai spus acesta.

Nelu Tătaru: Dacă evoluția va fi nefavorabilă, vom reintroduce restricțiile

”Țin să reamintesc! Precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază! Sunt 14 zile în care noi, ca minister al Sănătății și celelalte ministere de resort urmărim evoluția. Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții!”, a adăugat ministrul.

”Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a concluzionat ministrul.