PANDEMIE. Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță: Ce se întâmplă cu monitorizarea electronică a românilor aflați în izolare sau în carantină

PANDEMIE. Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță: Ce se întâmplă cu monitorizarea electronică a românilor aflați în izolare sau în carantină
Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță: Ce se întâmplă cu monitorizarea electronică a românilor aflați în izolare sau în carantină / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 11/04/2020, 08:49

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic orban au anunțat că s-ar putea implementa supravegherea electronică a persoanelor aflate în carantină instituționalizată sau a celor izolate la domiciliu, în Serviciul de Telecomunicații Speciale explică de ce această măsură nu poate fi pusă în practică.

În contextul pandemiei de coronavirus, românii care au revenit în România din țări aflate în zona roșie au fost plasați în carantină instituționalizată iar cei care au venit din zona galbenă, în izolare la domiciliu, însă nu toți au respectat măsurile impuse de autorități.

Sute de persoane de pe teritoriul de pe teritoriul Romniei u au respectat măsurile de izolare de domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În prezent, peste 25.000 de persoane se află în carantină instituționalizată iar aproape 77.500 se află în izolare la domiciliu.

Ce spune Serviciul de Telecomunicații Speciale

„Dezvoltarea unei aplicații pentru monitorizarea cetățenilor aflați în carantină sau izolare presupune analizarea de către autoritățile responsabile a acestei posibilități atât din punct de vedere legislativ, cât și din punct de vedere operațional, astfel încât să fie simplificată/sprijinită activitatea personalului medical sau a celor care verifică respectarea măsurilor de carantină/izolare.

În urma unei astfel de analize, instituțiile implicate stabilesc cerințele operaționale pe baza cărora programatorii pot dezvolta o astfel de aplicație”, au explicat reprezentanții STS, potrivit evz.ro.

De asemenea, aceștia au precizat că în prezent, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu dispune de cerințele operaționale și tehnice necesare pentru implementarea unui astfel de serviciu.

Anunțul făcut de Ludovic Orban după adoptarea Ordonanței nr. 2

„Împreună cu STS punem la punct o aplicație, care să ne permită monitorizarea mișcărilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu și în carantină, astfel încât să putem ști, instalând aplicația, dacă se deplasează în afara domiciliului sau nu”, precizase la momentul respectiv premierul României.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Gina Pistol, OUT de la Antena 1?! Șefii i-au pus pe EI să-i prezinte emisiunea...
FOTO. Diana a căzut victimă hackerilor: i-au furat filmulețe explicite din telefon! Imagini intime i-au...
Dereglările hormonale se văd pe față. Hormonul care e „capul răutăților” și ne fură buna...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde...
Cel mai important sfat dacă ai mașină DIESEL și pleci la drum iarna
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
SURSE. Luminița Vlădescu, propunerea PENIBILĂ a PSD pentru secretar de stat la Mediu
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului în România: S-a sinucis... Un sfârșit dramatic
Noua Ordine Mondială! Schimbare totală pe scena politică a lumii. Nimic nu va mai fi...
Intră în vigoare de la 1 februarie! Doar cu certificatul verde au voie. S-a luat...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România