Panică la bordul unui avion care efectua cursa Bacău-Catania. Aeronava a aterizat de urgență

Redactor:
Dan Straut
Panică la bordul unui avion care efectua cursa Bacău-Catania. Aeronava a aterizat de urgență
Detalii în articol

„Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului”, se arată într-un comunicat al Blue Air.

Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania-Bacău.

„Dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situații, reușește să-și păstreze promisiunea în fața pasagerilor și să-i transporte în siguranță la destinație”, precizează compania.

Blue Air mai menționează: „În niciun moment al zborului siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în pericol, aeronava nu a fost și nu a declarat aterizare de urgență / stare de urgență / situație de urgență, iar apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfășurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezervă Palermo”.

„Aeronava este în stare tehnică optimă pentru zbor și nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării. În acest moment, aeronava este în cursă, cu pasagerii care aveau cursă de la Catania spre Bacău”, mai arată compania.

Inchide