PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA. A doua zi a vizitei. Papa Francisc a plecat din Iași, după ce a binecuvântat cei 150.000 de pelerini / Suveranul Pontif, la Palatul Culturii: România e Grădina Maicii Domnului, o mamă care cultivă visurile fiilor

PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA. A doua zi a vizitei. 
Papa Francisc a plecat din Iași, după ce a binecuvântat cei 150.000 de pelerini / Suveranul Pontif, la Palatul Culturii: România e Grădina Maicii Domnului, o mamă care cultivă visurile fiilor
Publicat: 01/06/2019, 19:39

Ora 19.20Papa Francisc a plecat din Iași, după ce a binecuvântat cei 150.000 de pelerini

Papa Francisc a plecat din Iași, după ce a binecuvântat cei 150.000 de pelerini strânși pe străzile din centrul Iașului.

Papa Francisc a plecat de la Iași cu un avion care îl va duce la București.

Ora 18.55Papa Francisc: România e Grădina Maicii Domnului, o mamă care cultivă visurile fiilor

Papa Francisc a spus, sâmbătă, la Iași, în fața a peste 150.000 de oameni, că „România este Grădina Maicii Domnului”, așa cum spusese acum 20 de ani și Papa Ioan Paul al II-lea. „Este o mama care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele și care aduce bucuria în case”, a spus Papa.

De pe scena din fața Palatului Culturii din Iași, Papa Francisc le-a spus oamenilor că România este „Grădina Maicii Domnului”, lucru pe care l-a spus, în urmă cu 20 de ani și Papa Ioan Paul al II-lea, în vizita sa în țara noastră.

„România este Grădina Maicii Domnului și în această întâlnire am putut să-mi dau seama de acest lucru, pentru că ea este o mama care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele și care aduce bucuria în case. Este o mama duioasă și concretă, care are grijă de noi. Voi sunteți comunitatea vie și înfloritoare, plină de speranță pe care o putem oferi mamei. Ei, mamei, să-I consacrăm viitorul tinerilor, viitorul familiilor și al bisericii”, a spus Suveranul Pontif.

Ora 18.40Papa Francisc a recitat din Eminescu și a salutat mulțimea în limba română

Papa Francisc a salutat mulțimea în limba română, la Iași, de pe scena din fața Palatului Culturii, unde a recitat și versuri scrise de poetul Mihai Eminescu.

Papa Francisc și-a început predica de pe scena din fața Palatului Culturii din Iași salutând oamenii în limba română.

„Dragi frați și surori, bună seara!”, a spus Papa Francisc.

În timpul discursului său, Suveranul Pontif a făcut apel la pace și dragoste și a recitat chiar versuri scrise de poetul Mihai Eminescu.

„Tinerii înfloresc când se simt iubiți. Toți înflorim când ne simțim iubiți pentru că iubirea prinde rădăcini și ne cheamă să ne înfigem aceste rădăcini în viața celorlalți. Așa cum ne spun acele frumoase cuvinte ale poetului vostru național care dorea dulcii sale Românii «fii săi trăiască numai în frăție, ca a nopții stele»”.

Ora 18.30Suveranul Pontif, către cei 150.000 de pelerini adunați la Iași: Papa se simte acasă între voi

Papa Francisc le-a transmis, sâmbătă, un mesaj emoționant celor peste 150.000 de oameni adunați la Iași, spunându-le că se simte ca acasă printre ei.

„Aici, lângă voi, se simte căldura de a fi în familie, înconjurați de cei mici și cei mari, este ușor văzându-vă și auzindu-vă, să te simți acasă. Papa se simte acasă între voi. Vă mulțumesc pentru călduroasa primire și pentru mărturiile pe care mi le-ați dăruit. Monseniorul Petru, ca un bun și un mândru tată de familie, prezentându-vă, v-a îmbrățisat pe toți cu cuvintele sale și ai confirmat-o și tu, Eduard, când ne spuneai că această întâlnire nu vrea să fie doar pentru tineri, adulți sau alții, ci ați dorit ca în această seară să fie împreună cu noi părinții și bunicii noștri”, a declarat Papa Francisc, în discursul său ținut în fața Palatului Culturii din Iași.

Suveranul Pontif a amintit că sâmbătă este 1 Iunie, Ziua Copilului, și a îndemnat oamenii să se roage pentru cei mici.

„Astăzi, pe aceste meleaguri, este Ziua Copilului. Să-i salutăm cu aplauze puternice. Aș vrea ca primul pe care-l facem să fie acela de a ne ruga pentru ei, să-i cerem Precuratei să-i protejeze cu mantia Sa. Iisus i-a pus în mijlocul apostolilor săi și noi vrem să-i așezăm în mijlocul nostru și să ne reafirmăm ca cei care l-au iubit pe Dumnezeu făgăduind dreptul la viitor. Mă bucur să știu că în această Piață se află chipul familiei lui Dumnezeu, care-i îmbrățișează pe tineri, pe soți, persoanele consacrate, pe bătrânii români din diferitele regiuni și din diferitele tradiții, precum și pe cei veniți din Moldova de dincolo de Prut, pe credincioșii ciangăi și pe cei polonezi și ruși. Duhul Sfânt ne convoacă pe toți și ne ajută să descoperim frumusețea de a sta împreună și de a ne întâlni, fiecare cu limba sa și cu propria tradiție, dar fericiți cu toții de a ne întâlni ca frați, cu acea bucurie pe care o împărtășeau Elisabeta și Ioan, cu cei 11 fii ai lor, diferiți, sosiți din locuri diferite, dar care astăzi s-au reunit toți așa cum odată în fiecare duminică dimineață luau cu toții drumul spre Biserică”, a mai spus Papa Francisc.

Ora 17.45Papa Francisc, întâmpinat la Palatul Culturii din Iași de patru copii orfani

Papa Francisc a fost întâmpinat, sâmbătă, la Palatul Culturii din Iași de patru copii orfani din Republica Moldova, îmbrăcați în costume tradiționale.

Papa Francisc a ajuns la Palatul Culturii din Iași, unde a fost întâmpinat de patru copii orfani, din Republica Moldova.

Cei patru copii au fost îmbrăcați în costume tradiționale moldovenești.

La Palatul Culturii, Papa Francisc a fost întâmpinat și de premierul Viorica Dăncilă, de episcopul Petru Gherghel și de alte fețe bisericești.

Ora 17.40Aproximativ 150.000 de pelerini s-au strâns sâmbătă la Iași pentru a-l vedea pe Papa Francisc

La evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Iași participă 140.000-150.000 de pelerini, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″.

Ora 17.30Papa Francisc salută oamenii și îi binecuvântează din papamobil

Papa Francisc a urcat în papamobil în fața Catedralei Romano-catolice din Iași, imediat după ce a binecuvântat 800 de bătrâni și bolnavi.

Mașina cu Suveranul Pontif a trecut printre oameni, pe străzile din centrul Iașului, în drumul spre scena amplasată în fața Palatului Culturii.

Suveranul Pontif va urca pe scena amplasată în fața Palatului Culturii, unde a fost dusă și Icoana Maicii Domnului – Madona Neagră, de la Sanctuarul din Cacica.

Aici, Papa va avea o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei.

Ora 17.30Momente emoționante în Catedrala Fecioara Maria Regină din Iași: Suveranul Pontif a dat jos lanțul de delimitare și a binecuvântat copiii bolnavi

Momente emoționante s-au desfășurat în Catedrala Catolică din Iași, unde Papa Francisc salută cele peste 800 de persoane prezente în biserică.

De asemenea, Suveranul Pontif a sărutat pe frunte și a binecuvântat copiii bolnavi.

Papa Francisc a dat jos lanțurile care delimitau zona în care stăteau bolnavii și bătrânii și, cu zâmbetul pe buze, a a dat mâna cu zeci de oameni.

După ce a dat mâna cu credincioșii, a urmat un moment de rugăciune al Suveranului Pontif.

„Vă mulțumesc tuturor celor care îi însoțiți (pe cei bolnavi – n.r.), că sunteți cu ei, și vă mulțumesc vouă bolnavilor că duceți înainte boala. Acuma, înainte de binecuvântare să ne rugăm împreună la Preasfânta Fecioară Maria”, a spus Suveranul Pontif.

După ce a rostit rugăciunea împreună cu credincioșii adunați în Catedrală, Papa a spus: „Vă rog frumos să vă rugați și pentru mine”.

Ora 16.50 Papa Francisc, aplaudat de mii de oameni pe traseul de la aeroport spre Catedrala din Iași

Mii de oameni sunt l-au salutat și aplaudat pe Papa Francisc, sâmbătă, la prima vizită în capitala Moldovei, aceștia fiind prezenți pe trotuare pe tot traseul de la Aeroport la Episcopia Catolică unde a ajuns Suveranul Pontif.

Pe traseul dintre Aeroportul din Iași și episcopia Catolică au fost mii de oameni, pe trotuare, care l-au salutat pe Papa Francisc, la prima vizită în capitala Moldovei.

Potrivit evaluării Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″ la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Iași și pe traseele de deplasare participă aproximativ 100.000 de pelerini.

Ora 16.20Papa Francisc a ajuns la Iași, 75.000 de oameni îl așteaptă pe străzile orașului

Papa Francisc a ajuns la Iași, unde este așteptat de peste 75.000 de oameni pe străzile din centrul orașului. Înainte de sosirea Suveranului Pontif, în Iași a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului – Madona Neagră de la Cacica.

Oamenii adunați în centrul orașului au întruntat o ploaie torențială cu grindină și au fost nevoiți să își folosească umbrelele sau pelerinele pentru a se proteja. Autoritățile au pregătit pentru credincioși 30.000 de pelerine.

La Iași, Suveranul Pontif va vizita Catedrala romano-catolică, după care va merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei.

Înainte de sosirea Papei, în Iași a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului – Madona Neagră, de la Sanctuarul din Cacica. Icoana a fost purtată prin centrul orașului până la scena din fața Palatului Culturii.

Icoana Maicii Domnului – Madona Neagră este un basorelief de 86 x 60 cm, din lemn aurit și argintat. Icoana o reprezintă pe Preasfânta Fecioară Maria ținând în brațe pe Pruncul Isus care cu mâna stângă strânge la piept o carte, iar dreapta o are ridicată învățând poporul.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica este copia uneia dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria din lumea catolică, fiind vorba despre „Madona Neagră” de la Czestochowa (Polonia).

Ora 14.35Iași: Zeci de credincioși înfruntă ploaia torențială și grindina, în așteptarea Papei

Zeci de credincioși, care s-au strâns încă de sâmbătă de la prânz în centrului Iașiului, în așteptarea Papei Francisc, înfruntă o ploaie torențială cu grindină. Ei s-au adăpostit sub umbrele, și-au îmbrăcat pelerinele ori s-au refugiat sub copaci.

Zeci de oameni s-au strâns încă de sâmbătă la prânz în centrul Iașiului în așteptarea Papei Francisc. Pelerinii au de înfruntat o ploaie torențială cu grindină, astfel că și-au deschis umbrelele, și-au luat pelerinele pe ei ori s-au refugiat sub copacii din zonă.

Papa Francisc va ajunge la Iași în jurul orei 17.00.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

Județul Iași este sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, de sâmbătă, de la ora 10.00, până duminică, la ora 6.00. Meteorologii anunță ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

Și hidrologii au emis avertizări pentru județul Iași. Astfel, de la ora 14.00 a intrat în vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râul Bârlad, în amonte de Bârlad, iar pe afluenții Prutului și în bazinul superior al râului Bârlad este Cod galben.

Ora 13.20Papa Francisc a dăruit Trandafirul de aur Sanctuarului Marian de la Șumuleu Ciuc

Papa Francisc a dăruit, sâmbătă, Trandafirul de aur Sanctuarului Marian de la Șumuleu Ciuc, județul Harghita, în cadrul slujbei de Liturghie pe care a oficiat-o în fața a peste 85.000 de pelerini.

Trandafirul de aur, simbol al Învierii Domnului Isus Hristos, este o distincție din aur oferită de Suveranii Pontifi încă din secolul a XI-lea unor biserici, personalități regale sau locuri de pelerinaj drept recunoaștere a serviciilor aduse Bisericii Catolice.

Distincția dăruită Sanctuarului Marian de la Șumuleu Ciuc este a doua înmânată unui loc de pelerinaj dintr-o țară din Europa de Est, după ce astfel de trandafiri de aur au mai fost oferiți unor sanctuare și biserici din Polonia în 1979, 1987, 2006 și 2016 de către Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea și Papa Francisc.

În actualul său pontificat, Papa Francisc a mai oferit încă patru trandafiri de aur unor sanctuare închinate Fecioarei Maria din Mexic, Polonia, Portugalia și Brazilia.

Ora 11:40Sfânta Liturghie susținută de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a început

Sfânta Liturghie susținută de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a început, sâmbătă, slujba fiind în limba italiană. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial a fost scoasă din biserica franciscană statuia Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie de la Șumuleu Ciuc a început în jurul orei 11.35 și este susținută de Papa Francisc.

La slujbă participă și premierul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Guvernului, alături de zeci de mii de pelerini.

Papa Francisc a fost aplaudat de pelerini când a ajuns.

A fost adusă Fecioara Maria, pentru prima dată scoasă din biserică, după Al Doilea Război Mondial, a cărei statuie a fost sculptată în lemn de tei între anii 1510 și 1515 în stilul Renașterii transilvănene de un artist anonim, fiind cea mai mare statuie făcătoare de minuni din lume.

Prima mențiune a statuii Maicii Domnului de la Șumuleu a părut în anul 1624, într-un inventar al bunurilor Mănăstririi și Bisericii Franciscane, la care face referire istoricului franciscan Leonárd Losteiner, în însemnările sale din 1776-1777.

Marea invazie turco-tătară din zona Ciucului, în 1661, a devastat și incendiat complexul mănăstiresc de la Șumuleu și Cetatea Miko (pe teritoriul actualului oraș Miercurea Ciuc), iar peste 10.000 de locuitori au pierit sau au fost luați în robie.

Din altarul Maicii Domnului a fost salvată doar Statuia Fecioarei Maria care, după reconstruirea bisericii, în 1664, a fost așezată pe altarul principal, alături de statuile Sfintelor Ecaterina și Barbara.

Potrivit unei legende, de atunci, în preajma unui pericol care amenință secuimea, fața statuii se schimbă, iar rana de pe obraz, pricinuită de sabia unui tătar, sângerează.

Sute de vindecări miraculoase și de dorințe împlinite sunt puse pe seama statuii Fecioarei Maria. Dovadă stau numeroase obiecte din metal, din aur și din argint, donate de persoanele ale căror rugăciuni au primit ascultarea divină.

Ora 11:14Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc, unde este așteptat de zeci de mii de pelerini

Papa Francisc a ajuns, sâmbătă, la Șumuleu Ciuc, unde este așteptat încă de dimineață de mii de pelerini veniți din toată țara. Suveranul Pontif a ajuns în județul Harghita cu papamobilul, după ce a aterizat pe Aeroportul din Târgu Mureș.

Papa Francis a ajuns la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc cu papamobilul.

Ora 11:00 Numărul pelerinilor care îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu-Ciuc a crescut la 85.000

Numărul pelerinilor care îl așteaptă pe Papa Francisc la Șumuleu Ciuc a crescut la 85.000, potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”. Județul Harghita este sub avertizare cod galben de ploi torențiale.

Potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc participă 85.000 de pelerini.

Ora 10:30 Peste 60 de pelerini, între care și copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale la Șumuleu-Ciuc

Peste 60 de persoane care participă la evenimentele de la Șumuleu Ciuc, unde este așteptat Papa Francisc, au avut nevoie de îngrijiri medicale, sâmbătă dimineața. Între ele, 36 sunt copii au avut probleme din cauza temperaturilor scăzute.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″ a transmis, sâmbătă dimineața, că până la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Șumuleu Ciuc.

„Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecțiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă. 20 dintre aceștia au fost deja preluați, în deplină siguranță, și transportați, cu un microbuz al ISU, la baza dealului Șumuleu pentru evaluare medicală amănunțită, urmând ca și ceilalți 16 să fie transportați în scurt timp”, anunță sursa citată.

Misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și prim-ajutor sunt continuate de către echipajele mobilizate la fața locului.

Ora 10:20Meteorologii au restrâns codul portocaliu de vijelii la 4 județe din Moldova, printre care și Iași

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, sâmbătă, avertizarea cod portocaliu de ploi torențiale, restrângând numărul județelor la patru, respectiv Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, județ în care va ajunge și Papa Francisc în a doua parte a zilei.

Meteorologii avertizează că până duminică dimineață, la ora 06.00, atunci când expiră codul portocaliu de ploi torențiale, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

În paralel, este în vigoare și o avertizare meteorologică cod galben de vijelii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorolgie, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Până marți dimineață, este în vigoare și o informare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

Ora 10:00Peste 40.000 de pelerini îl așteaptă în ploaie sâmbătă pe Papa Francisc la Șumuleu-Ciuc

Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenți, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctității Sale Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″.

Potrivit informațiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

Ora 09.10Cod portocaliu de ploi torențiale în Harghita, în timpul vizitei Papei Francisc

Este cod portocaliu de ploi torențiale, sâmbătă, în județul Harghita, unde este așteptat să ajungă Papa Francisc, în cea de-a doua zi a vizitei apostolice în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, cod portocaliu de averse torenațiale pentru mai multe localități din județul Harghita.

Se vor semnala averse torențiale ce vor cumula în jur de 35 l/mp.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 și în județele Neamț și Iași.

Ora 09:00 Mii de oameni s-au strâns deja la Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei

Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineața, la Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei, care va oficia de la ora 11.00 Sfânta Liturghie. Deși plouă în zonă, oamenii și-au deschis umbrelele și așteaptă la Sanctuarul Marian sosirea Suveranului Pontif.

Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineața, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, în așteptarea Papei Francisc. Deși plouă, oamenii și-au scos umbrelele și au început să își ocupe locurile. Unii dintre ei, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.

Ora 08:25Aeronava în care se află Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul din Târgu Mureș

Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat, sâmbătă, în a doua zi a vizitei sale în România, pe Aeroportul din Târgu Mureș, Suveranul Pontif fiind întâmpinat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Papa Francisc a ajuns sâmbătă dimineața pe Aeroportul din Târgu Mureș, de unde va pleca spre Șumuleu Ciuc.

La Aeroportul din Târgu Mureș a fost întâmpinat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Suveranul Pontif oficiază, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie, din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile.

Programul Suveranului Pontif a fost modificat, din cauza condițiilor meteo, astfel că aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza la Târgu Mureș, în loc de Bacău, așa cum era programat pentru a doua zi a vizitei sale în România.

Schimbarea traseului nu afectează programul inițial al Papei Francisc care va ajunge la Șumuleu Ciuc și Iași, la orele anunțate.

Astfel, succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează, începând de la ora 11.00, Sfânta Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul de la Șumuleu Ciuc participă și premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la București.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control