Papa Francisc, mesaj în română pe o rețea de socializare: Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României

Papa Francisc, mesaj în română pe o rețea de socializare: Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României
Publicat: 02/06/2019, 19:44

„Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României care, în decursul istoriei, și-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinței. #ApostolicJourney”, a scris Suveranul Pontif, pe Twitter.

Papa Francisc a venit vineri în București, unde a fost așteptat și aclamat de aproximativ 15.000 de pelerini, apoi sâmbătă a călătorit la Șumuleu-Ciuc și apoi la Iași, fiind întâmpinat de nu mai puțin de 150.000 de credincioși în capitala Moldovei, și și-a încheiat vizita duminică, plecând de la Sibiu, după ce a oficiat ceremonia de beatificare a 7 episcopi greco-catolici români, pe Câmpia Libertății din Blaj.

Potrivit evaluarii Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″, la evenimentele publice ale Sanctității Sale din Blaj au participat peste 120.000 de pelerini.

Au fost luate măsuri drastice de securitate pe parcursul întregii călătorii apostolice a Papei în România, securitatea fiind asigurată de cele șase instituții membre în Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa 2019″, respectiv MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.

„Vizita Papei în România este cea mai complexă misiune a SPP din acest an. Obiectivul nostru a fost atins, zero incidente, deci, o misiune de succes. Ofițerii de protecție ai SPP, cei pe care i-ați văzut permanent lângă Papă și papamobil, dar mai ales cei pe care nu i-ați văzut, cei mai buni dintre cei mai buni, l-au protejat 24 de ore din 24 pe Sanctitatea sa în România”, a declarat Dana Belciug, purtător de cuvant al Serviciului de Pază și Protecție (SPP).

„SRI a fost implcat cu efective și mijloace pe componentele de asigurare a transportului aerian pentru delegația oficială, de asigurare a comunicațiilor, măsuri antiinterceptare și cyber-security, de control al bagajelor și al persoanelor în toate punctele de acces. De asemenea, SRI a asigurat controlul și rezerva pirotehnică în orașele pe care Papa Francisc le-a vizitat și am avut dispozitive tactice de lunetiști și echipe de asalt pregătite pentru a răspunde eficient oricărei amenințări. Nu în ultimul rând, am avut o contribuție eficientă pe culegerea și analiza informațiilor cu relevanță pentru securitatea națională”, a transmis și Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI).

Câteva sute de pelerini au avut nevoie de asistență medicală de urgență.

„Având în vedere numărul mare de participanți la evenimentele organizate și complexitatea acestora, structurile MAI au avut ca principale misiuni asigurarea unui trafic fluent la intrarea în România a pelerinilor, fluidizarea circulației pe traseele de deplasare, asigurarea măsurilor de protecție a participanților, precum și asigurarea intervenției la cazurile medicale. Câteva sute de persoane care au participat la evenimentele prilejuite de vizita Papei Francisc în România au avut nevoie de asistență medicală de urgență”, a precizat și Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Minsiterului Afacerilor Interne.

La rândul său, Ministerul Apărării Naționale a participat cu efective și mijloace pentru asigurarea securității spațiului aerian. „Sprijinul intervenției antiteroriste, control tehnic pe traseele de deplasare, supraveghere aeriană și terestră a zonelor adiacente în care s-au desfășurat activități, iar pe lângă acestea, MApN a participat cu aeronave pentru transportul aerian al delegației papale și personalului de însoțire, precum și cu aeronave pregătite pentru evacuare medicală”, a completat general maior Vasile Toader, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului