Parastas cu peste 30 de persoane în Constanța. Amendă dură pentru administratorul localului

Parastas cu peste 30 de persoane în Constanța. Amendă dură pentru administratorul localului
Parastas cu peste 30 de persoane în Constanța. Amendă dură pentru administratorul localului
Publicat: 17/10/2020, 19:34
Actualizat: 17/10/2020, 19:35

Administratorul unui local din Constanța a fost sancționat cu 10.000 de lei. Pe terasa restaurantului a avut loc un parastas la care au luat parte peste 30 de persoane.

Pe terasa localului din Constanța a fost organizată o comemorare în cursul zilei de sâmbătă, iar poliția a intervenit în forță și a aplicat o amendă dură pentru administratorul restaurantului.

Astăzi, 17 octombrie, în jurul orei 12,00, o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 1 Constanţa şi jandarm al G.M.J. Tomis Constanţa, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un restaurant din municipiul Constanţa, ar avea loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, care nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis IPJ Constanţa.

Potrivit IPJ Constanța, echipajul de intervenţie a constatat că este vorba despre un parastat, care se desfăşura pe terasa restaurantului. Participau 30 de persoane și, astfel, s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive).

Administratorul restaurantului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Încă o amendă dată în Constanța

Tot sâmbătă, administratorul unui local din municipiul Constanța a fost amendat cu 3.000 de lei pe motiv că în interior a fost organizată o comemorare la care au luat parte 60 de persoane.

În astfel de situații, reprezentanţi ai IPJ Constanţa au precizat că sancţiunea contravenţională este cuprinsă între 3.000 şi 15.000 de lei. Agentul constatator stabilește la faţa locului cuantumul amenzii.