Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați: Până acum nu sunt probe care să indice că fata de 14 ani a fost violată

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați: Până acum nu sunt probe care să indice că fata de 14 ani a fost violată
Publicat: 06/08/2019, 13:58

Conform legii, procurorii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea act sexual cu un minor. Cercetările vizează fapta, nu o persoană, iar în cadrul anchetei au fost audiați minorii implicați și
martorii, au fost făcute percheziții domiciliare și au fost comandate expertize medico-legale.

„S-a dispus începerea urmăririi penale față de fapta act sexual cu un minor. În cauză a fost audiată persoana vătămată cu respectarea dreptului privind asistența juridică din oficiu și în prezența unui
reprezentant al DGASPC Galați. Au fost audiați martorii prezenți la locuința unde victima a avut contact sexual. S-a obținut și s-a pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la imobilul unde a avut loc acest raport sexual și s-a efectuat de către organele de urmărire penală o cercetare la fața locului prin identificarea și ridicarea mai multor probe, inclusiv probe biologice. În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-au produs leziunile”, declară procurorul Laurenția Traian, reprezentant al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Asupra băiatului de 14 ani nu s-a luat nici o măsură, iar cercetările sunt continuate cu acesta în libertate. Procurorii susțin că din verificările făcute până în prezent nu au apărut probe care să ducă la
varianta unui viol.

„Până la acest moment nu au rezultat probe care să conducă la suspiciunea rezonabilă că raportul sexual a fost realizat prin constrângere, prin punerea în imposibilitate de a se apăra, ori de
a-și exprima voința sau profitând de această stare. Totuși, după primirea raportului de expertiză medico-legală, procurorii vor dispune efectuarea unor expertize psihiatrice pentru ambii minori, prin care să se demonstreze, fără echivoc, dacă persoanele aveau discernământ (…) Până în prezent, asupra minorului nu s-a apreciat că este oportună luarea unor măsuri”, spune Laurenția Traian Iancu.

Potrivit procurorului, băiatul de 14 ani care a întreținut relații sexuale cu o fată de aceeași vârstă nu poate fi pedepsit. Codul Penal prevede că dacă diferența de vârstă dintre persoanele minore care întrețin relații sexuale nu este mai mare de trei ani, fapta nu se pedepsește. Singura instituție care poate interveni este Direcția de Protecția Copilului. Prin legea de protecție a copilului, aceasta poate lua o serie de măsuri care să conducă la prevenirea de astfel de situații, afirmă procurorul gălățean.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din orașul Galați le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată. „Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, a spus, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Ulterior, IPJ Galați a anunțat că cei doi polițiști filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta fata sunt cercetați disciplinar, după care li s-a interzis să mai folosească autoutilitara de Poliție, până la finalizarea anchetei, iar directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, care a spus despre fată că a fost „o întâmplare nefericită” și că a avut „un act sexual consimțit” a demisionat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...