Parchetul General deschide o anchetă privind accidentul din Muntenegru

Parchetul General deschide o anchetă privind accidentul din Muntenegru
Publicat: 24/06/2013, 14:01
Actualizat: 30/04/2015, 12:42

Parchetul General a anunțat că s-a sesizat din oficiu în cazul accidentului rutier din Muntenegru în urma căruia au decedat 19 turiști români și alți 27 au fost răniți.”Ne-am sesizat din oficiu sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanții parchetului pentru gândul. Investigațiile preliminare în acest caz sunt derulate de autoritățile din Muntenegru. Procurorii români vor solicita ca toate informațiile colectate de autoritățile din Muntenegru să fie transmise în România.

Un autocar înmatriculat în România s-a prăbușit duminică după-amiază la ora 18:00 într-o prăpastie de 30-40 de metri. Accidentul s-a produs la 30 de kilometri de capitala Podgorica. În urma accidentului, 19 cetățeni români au decedat și alți 27 au fost răniți, unii afându-se în stare critică și la această oră. În autocarul care s-a prăbușit erau 44 de turiști, care efectuau un șejur în Corația și Muntenegru.

După accidentul din Muntenegru în care, potrivit ultimelor date, au murit 19 români aflați într-un circuit turistic, Guvernul a anunțat astăzi că „va iniția rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului a respectat toate prevederile legate de siguranță”. În același timp, Ministerul Apărării a pregătit două aeronave care să plece spre Podgorica pentru repatrierea victimelor.

Printr-un comunicat al Guvernului, premierul Victor Ponta a transmis condoleanțe familiilor și a asigurat că „autoritățile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniți”. Prim-ministrul spune că Guvernul ține în permanență legătura cu aturoritățile muntenegrene pentru a aduce în țară răniții transportabili, dar și pentru repatrierea victimelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase