Parchetul Tribunalului Prahova a preluat cercetările în cazul îmbolnăvirii a peste 80 de elevi

Redactor:
Daciana Ilie
Parchetul Tribunalului Prahova a preluat cercetările în cazul îmbolnăvirii a peste 80 de elevi
Parchetul Tribunalului Prahova a preluat cercetările penale care au fost deschise la mai multe Parchete locale în urma îmbolnăvirii a peste 80 de copii care au consumat produse distribuite în școli prin programul "Lapte și corn", șapte dosare urmând a fi conexate, cercetările fiind făcute in rem.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au preluat anchetele în cazurile de îmbolnăviri înregistrate în mai multe școli din județul Prahova, unde zeci de copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară în cele trei zile din acest an școlar în care în școli s-au distribuit lapte și cornuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, procurorul Florentina Cioca, la această unitate de parchet au ajuns șase dosare penale, care au fost deschise în urma îmbolnăvirii unor elevi de la școli din Ploiești, Cornu, Cerașu, Starchiojd și din satul Poienele, comuna Predealul Sărari, iar procurorii așteaptă și dosarul deschis vineri, după ce mai mulți copii de la o școală din orașul Breaza au acuzat stări de rău la școală.

„Toate dosarele sunt de competența parchetelor locale, dar au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și orice caz apare pe toxiinfecție va fi preluat de Parchetul Tribunalului”, a spus Florentina Cioca.

Ea a precizat că toate aceste dosare vor fi reunite și că, în prezent, cercetările în aceste dosare se fac in rem, pentru infracțiunile prevăzute de articolul 352 alineatul 1 din Codul Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor și articolul 358 alineat 1 din Codul Penal, care incriminează comercializarea de produse alterate.

Luni, în școlile din județul Prahova a continuat distribuirea produselor din programul „Lapte și Corn”, fiind a patra zi de derulare a acestui program în cursul acestui an școlar. Firma care a câștigat licitația pentru distribuirea laptelui, SC Ecolact Prod SRL Păulești, care importa lapte din Bulgaria, îl procesa și ambala și îl trimitea către școli, a renunțat la procesul de ambalare, iar laptele pe care l-au primit copiii vineri și luni este produs de SC Simultan SRL, din județul Timiș.

Analizele de laborator făcute pe laptele produs la Ecolact Prod au arătat că unul dintre locuri era infestat cu Enterobacteriacee, conform buletinului de analize făcut în laboratorul Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Prahova, însă autoritățile locale au conchis că laptele s-a alterat din cauza întreruperii lanțului termic în procesul de transport, astfel încât DSVSA Prahova a amendat cu câte 1.200 de lei doi șoferi de la firma distribuitoare.

Peste 80 de elevi de la școli din mai multe localități ale județului Prahova au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, cei mai mulți dintre ei ajungând la spital în cele trei zile în care în județul Prahova s-au distribuit în școli produsele din programul „Lapte și corn”. Programul în școlile din județ a început cu o întârziere de câteva săptămâni din cauză că autoritatea contractantă, Consiliul județean Prahova, a demarat cu întârziere procedurile de atribuire a contractelor, iar acestea au fost contestate.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide