Părintele Iustin Pârvu a decedat

Părintele Iustin Pârvu a decedat
Publicat: 17/06/2013, 08:33
Actualizat: 03/09/2019, 01:12

Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu, de la Mânăstirea Petru Vodă din județul Neamț, a murit, duminică seara, după ce în urmă cu câteva săptămâni fusese operat de cancer la stomac.

„La ora 22:40, ora României, după o suferință de mai multe săptămâni și după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, părintele Iustin Pârvu a încetat din viața aceasta trecătoare și s-a mutat la cereștile cete, la Sfinții Mucenici și Mărturisitori pe care atât i-a iubit și după care atât a jinduit”, se arată într-un comunicat al Mânăstirii Petru Voda, pe care a ctitorit-o și a închinat-o martirilor români din închisorile comuniste.

Născut pe 10 februarie 1918, în satul Poiana Largului, județul Neamț, a îmbrăcat rasă monahală în 1936, la Schitul Durau, fiind hirotonisit preot la 22 de ani. A participat împreună cu Divizia 4 Vânători de Munte la luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, ajungând până la Don. După lăsarea la vatră, urmează seminarul din Roman, absolvindu-l în 1945, an în care a fost arestat și condamnat politic la 12 ani închisoare, pedeapsa prelungindu-se până în 1964, pentru că nu s-a lăsat de credință

După ieșirea din închisoare, părintele Iustin a slujit ca monah la Mănăstirile Secu și Bistrița. În 1992 a început construcția la Mănăstirea Petru Vodă, mânăstire unicat în România, fiind dedicată martirilor din temnițele comuniste.

NU s-a câștigat la LOTO 6/40. Reportul a ajuns la 10,22 milioane de euro